Psiha

Psiha

Što odabir kostima za Noć vještica govori o vama?

Noć vještica je pred nama, a to znači da je vrijeme za pronalazak savršenog kostima za tu prigodu. Imate već nešto na umu? Prema posljednjim istraživanjima kostim koji odaberete govori puno o vama.

Dr. Scott Bea, psihologinja na “Cleveland Clinic” smatra da se naša osobnost može prepoznati po kostimu kojeg izaberemo.

“Ljudi općenito ne vole pokazivati svoje “male skrivene tajne”, stoga se vole kostimirati i priuštiti si malo više zabave bez straha od osude.” kaže sr. Scott Bea te objašnjava da želja za maskiranjem u neku poznatu osobu može značiti da želite osjetiti što znači biti slavan i popularan. Za one koji se odlučuju na seksi kostime, dr. Bea smatra da to čine jer žele pokazati svoju stranu koju inače potiskuju.

Prikazati svoju “crnu” stranu bez osjećaja krivice najlakše se postiže maskiranjem u monstrume, klaunove i vampire. Ozbiljnije osobe tako mogu pokazati svoju veseliju i opušteniju stranu kostimom nekog lika iz crtanog filma. No, dr. Bea zaključuje kako je ipak najbitnije odabrati onaj kostim u kojem ćete se najbolje osjećati i zabavljati.

Iako se kod nas ne troše preveliki novci na kostime povodom noći vještica, no prema procjeni američkog “National Retail Federation”, Amerikanci će ove godine potrošiti oko 7.4 bilijuna dolara na kostime, dekoracije i slatkiše.

Foto: Shutterstock

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo