Psiha

Psiha

Uživajte u vikendu uz napete trilere

Foto: Shutterstock

Ako ste jedni od onih koji vole tajne, zavrzlame i mračne ispovijesti, onda su ova dva romana pravi izbor za vas

Kada imate malo vremena koje možete posvetiti samo sebi, iskoristite to za čitanje dobre knjige. Donosimo vam dva nova trilera koja ćete teško ispuštati iz ruke jednom kada počnete čitati. 

U vodi

Novi roman već nam dobro poznate autorice Djevojke u vlaku, Paule Hawkins natjerati će vas da razmišljati, ali i da se opustite uz mračne intrige stanovnika fikcionalnog gradića Beckforda. Roman započinje pronalaskom samohrane majke vezane na dnu rijeke. Nadalje saznajemo kako je nedugo prije toga na isti način umrla i jedna tinejdžerica. No, sve ne bi bilo sumnjivo kada se uzme u obzir da je mlada majka zapravo bila izvrsna plivačica. Iza sebe ostavlja 15- godišnju kćer koju dolazi čuvati teta Jules. Njenim dolaskom u grad i istragom o ubojstvu saznaju se brojne stvari o ostalim stanovnicima i tajne koje skrivaju. Knjiga je pisana iz 10 perspektiva te tako izgleda kao da slažete slagalicu. 

O autorici: Mlada britanska autorica proslavila se romanom Djevojka u vlaku koji je dobio i filmsku ekranizaciju. Nakon psihološke priče prožete drogama i obiteljskim nasiljem prebacila se na priču o strašnim ubojstvima i tajnama. 

Izdavač: Mozaik knjiga

Vrlo uzbudljivo … intrigantne priče ispričane impresivnim jezikom, a posljednje stranice donose zapanjujuće otkriće.The Wall Street Journal

Provedite vikend čitajući „Superjunakinje“ ili „Lily i hobotnicu“

Igra skrivača 

Roman započinje bezazlenom igrom četverogodišnje djevojčice. Njena majka nakratko sklapa oči, a kada ih otvori – malene više nema. Zanimljivo je da vam spisateljica odmah otkriva tko je otmičar. No, donosi posebnu perspektivu. Vidimo priču s točke gledišta majke i otmičara. Kroz cijeli roman vlada strah o budućnosti djevojčice. Obitelj, policija i mediji misle da znaju tko je otmičar. No, što ako to ipak nije stranac? I što ako otmičari misle da čine dobru stvar? Uđite u svijet napetosti i strepnje te doživite knjigu koja iskreno progovara o noćnoj mori svakog roditelja – otmici djeteta.

O autorici: Linda Green mlada je britanska autorica, a njen roman je 2016. godine bio broj 1. na Amazonu. 

Izdavač: Mozaik knjiga

Provedite ugodan vikend uz dobru knjigu: imamo 3 prijedloga

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo