Psiha

Psiha

Vjerojatno nosite krivi broj grudnjaka: Evo kako se pravilno izmjeriti

Shutterstock

Ako je kupovanje nečega univerzalno naporno i stresno onda je to kupovanje grudnjaka. Nije važno nosite li mali ili veći broj, pronalazak pravog može biti vrlo dug.

Mi vam donosimo pet koraka uz koje ćete lako i jednom za sva vremena izmjeriti veličinu grudnjaka. Sve što vam treba je krojački metar.

Nabavite krojački metar

Bitno je da bude napravljen od tkanine i fleksibilan. Ako ga nemate, lako ga je pronaći u gotovo svim dućanima.

Obucite omiljeni grudnjak

Dok se budete mjerili važno je dobiti što točnije mjere. Dakle, obucite grudnjak za koji mislite da vam najbolje stoji. Trebao bi biti uzak, ali ne toliko ga vas guši. Grudi ne bi trebale visiti, ali opet ne smiju ni viriti iz grudnjaka kao iz korzeta… Vodite se ovim pravilom: bradavice bi trebale biti u ravnini sredine leđa.

Prvo izmjerite traku koja ide oko leđa

Stanite ispred zrcala kako biste vidjeli da krojački metar ide točno po sredini leđa, gdje bi trebala biti i trakica grudnjaka. Zapišite taj broj. Možda nećete moći pronaći taj točan broj kad govorimo o veličinama grudnjaka (75A, 85B i slično), ali pogledajte koji je najbliži broj.

Izmjerite grudi

Važno je da grudi dobro izmjerite. Opet se poslužite zrcalom kako biste pravilo postaviti krojački metar preko trakice grudnjaka, a sprijeda mjerite najpuniju veličinu grudi, sve do bradavica. Zapišite taj broj.

A sada malo matematike

Donosimo vam tablicu uz pomoć koje ćete lakše izračunati svoj broj. Prvo morate izračnati razliku između opsega grudi i opsega leđa, koje ste već izmjerili.

2,5 cm razlike = košarica A

5 cm razlike = košarica B

7,5 cm razlike = košarica C

10 cm razlice = košarica D

12,5 cm razlike = košarica DD

N.C.

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo