Psiha

Psiha

Znate li što britanska kraljevska obitelj nikada ne jede?

Joe Giddens/Press Association/PIXSELL

Britanska kraljevska obitelj je svakako najpoznatija obitelj na svijetu u kojoj vladaju posebna pravila kada je hrana u pitanju.

Zbog svih priča koje kruže o njima lako je zaboraviti da su oni “normalni” ljudi vjerni tradiciji. Iako se na njihovom stolu nalaze namirnice koje su poznate i nama, evo što nikada ne jedu:  

Plodove mora 

Ako ste jeli plodove mora onda ste imali priliku uživati u hrani koju kraljevska obitelj ne smije jesti.  Jastog, rakovi i škampi su jednostavno preveliki rizik za ovu obitelj. Razlog je naravno moguće trovanje hranom. Krvavi biftek je za njih također nepoznanica. 

10 zvijezda za koje (možda) niste znali da imaju loš vid

Vodu iz slavine

Prije odlaska u stranu zemlju, uvijek se savjetuje piti flaširanu vodu – paraziti i bakterije iz vode mogu uzrokovati zdravstvene probleme. Ista pravila vrijede i za članove ove obitelji – bez obzira gdje se nalaze.  

Bijeli luk

Da, dobro ste pročitali, bijeli luk je namirnica koju kraljevska obitelj ne jede. Ne samo to, ona je potpuno zabranjena! Voda i školjke su zabranjene zbog mogućnosti zaraze, a bijeli luk je zabranjen jer je kraljica tako odlučila. Iako se ne zna pravi razlog, prema riječima  John Higgins, bivšeg kuhara obitelji, vjerojatno je posrijedi strah od lošeg zadaha. 

Kourtney Kardashian otkriva kako uspijeva jesti zdravo u restoranima

Škrob

Ovu je informaciju otkrio bivši kuhar Darren McGrady. Ne zna koji je pravi razlog ali Kraljica je strogo zabranila upotrebu škroba kada se jelo priprema za nju. Tjestenina, riža i krumpir se tako nikada neće naći na tanjuru ove poznate dame. 

Foto: Joe Giddens/Press Association/PIXSELL

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo