Psiha

Psiha

5 problema koji muče vaš penis, a evo i kako ih riješiti

Jasno je da ne možemo odgovoriti na sva pitanja vezana uz probleme vezane za muški spolni organ, ali možemo objasniti zašto se pojedini javljaju i kako ih riješiti.

Donosimo pregled najčešćih problema sa penisom, a stručnjaci garantiraju da ste se suočili barem s jednim…

1. Pijani penis

Popili ste nekoliko pića previše, vratili se doma djevojci spremni za malo akcije, no erekcija je izostala. Rekli bismo, očekivan problem. Alkohol djeluje kao otrov ako ga konzumirate u neprimjerenim količinama, a naknadno vas može baciti i u depresiju. Iako par piva može pojačati želju za seksom, isto tako vas može onesposobiti (znate o čemu govorimo). Događa li vam se ovo često, jedino što možemo savjetovati jest da se odreknete alkohola i uživate u seksu!

2. Situacija se odvija kako ste željeli, ali gdje je orgazam?

Ako možete voditi ljubav i više od pola sata ali ne možete doživjeti orgazam (iako je erekcija postojana) – uzrok mogu biti vanjski faktori ali i vaše psihičko stanje, kako prenosi Američki nacionalni institut za zdravlje. Ako možete doživjeti orgazam samo mastrubacijom, vjerojatno se radi o psihološkom uzroku. Stres i depresija mogu utjecati negativno na bilo koje područpje života, pa tako i na seksualne aktivnosti. Može se raditi i o lijekovima koje uzimate, pa se u tom slučaju posavjetujte s liječnikom.

3. Orgazam dolazi prerano

Preuranjeni orgazam je najčešći problem koji pogađa muškarce i može biti frustracija za oba partnera. No, postoje načini kako odgoditi orgazam – Vježbe relaksacije, prestanak pušenja i konzumiranja alkohola i droga mogu pomoći. Liječnik vama i partnerici može predložiti tehnike odgode ejakulacije. One uključuju poznavanje i kontroliranje uzbuđenja. Korištenjem kondoma možete smanjiti osjetljivost, a isto možete postići i promjenom poze

4. Malo vas svrbi…

Prvo si postavite pitanje jeste li bili odgovorni oko higijene? Da li ste možda koristili novi sapun ili stupili u odnos s nepoznatom ženom? Sve to može biti uzrok svraba. Ukoliko se radi o usputnom seksu, najbolji bi savjet bio da posjetite liječnika. U suprotnom, održavajte higijenu i pazite koje proizvode koristite za održavannje higijene, prenosi mensfitness.com

5. Sviđa vam se djevojka ali nikako ne možete postići erekciju

Ovo je prije svega neugodna situacija-za sve sudionike. Gubitak erekcije se ne rješava samo malom plavom tabletom, postoje i određeni faktori koji mogu utjecati na ovo stanje.

Prema studiji objavljenoj u magazinu Journal of Sexual Medicine, višak kilograma, alkohol i fizička neaktivnost može biti uzrok erektilne disfunkcije kod puno muškaraca, a vi možete pomoći vašem partneru tako što ćete mu ukazati na neke greške koje on ponavlja.

Ana A.

Foto: Shutterstock

Saznajte zašto žene glume orgazam?

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo