80 posto žena ne stenje zbog užitka!

Uzitak, uzivanje, orgazam, seks

Ako vaša draga ispušta glasne zvukove i uzdahe dok vodite ljubav, pravo je vrijeme da se zapitate: glumi li ona?

Britansko je istraživanje pokazalo poražavajuće rezultate za muški rod: čak 80 posto ispitanica lažira stenjanje i uzvike za vrijeme seksa!

Točnije, žene su svjesno i glasno pokušavale utjecati na ponašanje svoga partnera, a ne dati im do znanja kako uživaju u njihovim muževnim ljubavničkim sposobnostima. Umjesto da se previjaju od užitka, one su ih navigirale!

Istraživači Sveučilišta u Leedsu su ponudili upitnik 71 ženi (staroj između 18 i 48 godina), s pitanjima koja su kategorizirala vrste zvukova koje ispuštaju za vrijeme seksa. Zvukovi variraju od potpune tišine, do uzdaha, stenjanja, deranja, vriske, riječi koje uključuju partnerovo ime ili "da!", te upute, kao što su "jače!" ili "više!".

Zatim su ih pitali zašto ispuštaju takve zvukove i postižu li tada orgazam. Rezultati su ih zaprepastili.

"Žene su koristile ovakvu vokalizaciju kako bi ubrzale partnerovu ejakulaciju zbog dosade, umora, nelagode ili vremenskog ograničenja", objasnili su voditelji istraživanja. Drugim riječima, ljubavni i strastveni zvukovi žena nisu dokazi njihovog gubitka kontrole i užitka, nego manipulacije. Ispitanice su priznale kako su u pravilu tiše i ne stenju u velikoj mjeri kada zaista postignu orgazam. Ako se pitate kada, odgovor je najčešće za vrijeme oralnog seksa.

Čak se jedna četvrtina ispitanica redovito služi ovom varljivom metodom i svoje partnere "ohrabruje" stenjanjem i umiljatim zvukovima "užitka", a čak 87 posto žena tvrdi kako je njihov razlog čisti altruizam: jednostavno žele poboljšati partnerovo samopouzdanje.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!