Afrodizijaci: užitak u kuhinji za užitak u spavaćoj sobi - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Afrodizijaci: užitak u kuhinji za užitak u spavaćoj sobi

Dok je nekima potrebna samo kratka pomisao na seks kako bi bili spremni na pustolovine ispod plahte, drugi će spremno uživati u predigri koja uključuje afrodizijake ili dozvati svoj libido na nešto mirniji način – ukusnim namirnicama.

Bez obzira trebate li dodatni izvor energije kako biste dorasli zadatku ili finu klopu koju možete jesti jedno s drugog, poput Mickeya i Kim u filmu “9 i pol tjedana”, donosimo vam nekoliko namirnica stvorenih za uživanje u seksu.

Šparoge

Evo još jednog dobrog razloga zašto biste trebali pojesti pet porcija
povrća svakog dana. Šparoge su krcate vitaminom E, poznatim kao i
vitamin seksa, s obzirom da on povisuje razinu muškog spolnog hormona
testosterona, ključnog za seksualno zdravlje.

Med

Med biste ovih hladnih dana trebali jesti kako biste imunitet podigli na višu razinu i pripremili se za borbu protiv gripe i prehlade. Ujedno, ovaj vam nektar daje energiju i izdržljivost, a istovremeno tijelo osigurava potrebnom količinom hormona testosterona.

Avokado

Iako nije popularna namirnica u našim krajevima, avokado možete pronaći u većini trgovina bez imalo muke. Ako ga zgnječite, avokado možete koristiti kao namaz za sendviče – niskokalorijska je zamjena kremastim sirevima i maslacu, dobar je za srce, snižavanje tlaka, podizanje dobrog kolesterola, zaštitu očiju… Za dobar seks morate imati puno energije, a nju će vam omogućiti avokado!

Vanilija

Dok izraz vanilija seks označava “dosadnu vrstu seksa“, tj. vođenje ljubavi u misionarskom položaju, vanilija može biti od velike koristi za vaš libido. Naime, ona može potpaliti vatru u vama, a u prošlosti se koristila kao prirodna Viagra i lijek za impotenciju.

Banane

Ovo voće čak i aludira na seks, osim što se sastoji od vitamina B i kalija. Ova dva vitamina pomažu održati potrebnu razinu energije na razini, a istovremeno olakšavaju stvaranje spolnih hormona.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo