Avantura s predumišljajem - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Avantura s predumišljajem

U mnogim dobrim vezama uzburkalo se kada je jedan partnera poželio provoditi svoje vrijeme s nekim drugim. Prije nego što se upustite u avanturu, razmislite kamo će vas to odvesti bez obzira na to koliko vam je svaki početak neodoljivo sladak.

kMuškarac kojega ste nedavno upoznali neodoljivo je zgodan i šarmantan. Uzbuđuje vas pogled na njega i osjećate se toliko sretnom da počinjete sumnjati u vezu u kojoj jeste. To priznajete svojemu sadašnjemu partneru, a on pokazuje koliko je izbezumljen i povrijeđen. Odlučuje se na prekid.

Izgubljena u trokutu

O sličnomu iskustvu pričala je Maja (33) iz Županje: “Počela sam petljati s kolegom s posla dok sam bila u trogodišnjoj vezi. Ubrzo sam se zaljubila, prekinula s dečkom i upustila se u novu vezu.”

Dodala je kako je upravo tada sve krenulo nizbrdo jer nije bila sigurna je li njezin potez ispravan. “To se odrazilo u mojemu okrutnom ponašanju prema novomu dečku. Sve mi je smetalo i ništa mi nije bilo po volji.”

“Opet sam počela razmišljati o bivšemu. Odlučila sam vratiti mu se, no nije moglo krenuti gore, jer tada sam shvatila kako sam ipak zaljubljena u kolegu s posla. Kad sam pak odlučila vratiti mu se, bilo je prekasno. Osjetio se poniženim zbog mojega neuljudnoga ponašanja i bilo ga je strah dati mi šansu. Na kraju sam ostala sama, svjesna svoje pogreške zbog koje sam se jako napatila,” rekla je Maja.

Neka partneru bude jasno da ste privlačni drugima

Potvrđivanje privlačnosti koketiranjem nije pogreška, nego podsjetnik partneru kako ste zanimljivi i drugima. Zbog toga vas partner može samo više cijeniti, a na temelju toga i neprestano zavoditi.

Ako partner gleda, pridružite mu se

kZajedno ocijenite osobu koja je njemu zgodna, komentirajte njezin izgled, noge, lice ili grudi. Dopustite koketiranje kao najviši stupanj tolerancije, što vrijedi za njega i za vas.

Pogledavanje nije na odmet

Koketiranje i primjećivanje zgodnih muškaraca ne bi trebalo zabrinjavati vašega partnera. Društvena smo bića i volimo kad nas privlače drugi i kad smo mi privlačni drugima.

Zaljubljeni smo u svoga partnera, no ipak ne možemo obuzdati hormone. Zbog toga je potreban dobar razgovor i dogovor s partnerom o pogledavanju koje ne bi trebalo biti shvaćeno kao nedostatak ljubavi i poštovanja prema sadašnjemu partneru.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo