Psiha

Psiha

Evo objašnjenja zašto su muškarci toliko ,napaljeni’ ujutro!

Rano je jutro. Okrećete se po krevetu, a kod njega vas čeka iznenađenje. Koliko god je to egu teško prihvatiti, njegova jutarnja erekcija nema veze s osobom kraj koje je proveo noć.

Naime, muškarci kroz san dožive više od jedne erekcije, ali ona jutarnja je najpoznatija jer njene posljedice vidimo i osjetimo. To je automatski sustav provjere tijela je li dolje sve u redu, a ako je palac gore.

Misle li muškarci doista s dvije glave?

Za vrijeme REM faze sna ne luče se kemijski blokatori koji bi preko dana trebali spriječiti napetost u hlačama u neprikladnim situacijama. Kako mozak više ne drži kočnicu, njegov prijatelj je slobodan misliti „svojom glavom“. Zato ga nemojte kriviti ukoliko primjetite pozdrav i u trenutcima kada ne provodite uobičajene zajedničke aktivnosti u kojima se inače javlja. I da, njegova reakcija nije povezana s onime što sanja. To znamo jer su prve muške erekcije zabilježene kod muških fetusa u maternici. Također, ukoliko vaš partner inače ima problema s erektilnom disfunkcijom, a ujutro vas redovito iznenadi, problem vjerojatno nije fizičke nego psihičke prirode.  

Jutarnji pozdrav nije rezerviran za mlade, ali s godinama postaje sve rijeđi

Druga teroija govori kako je “podizanje šatora” usko povezano s mehanizmom koji spriječava da se snažniji spol pomokri u krevet, prenosi IFL Science. Prije nego li si pomislite kako je dosadan, svako buđenje ista priča, sjetite se da je ovo jutarnje čudo direktno povezano s lučenjem testosterona i kao takvo s godinama postaje sve rijeđe. Izostanak jutarnje erekcije prvi je pokazatelj da nešto nije kako bi trebalo biti. Zato, umjesto da zakolutate očima, nasmiješite se što je tu, s vašim mušakrcem je sve u redu. 

A. K.

Jeste li pokušali: Razbudite se jutarnjim seksom

Foto: Shutterstcok

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo