Jeste li loši u krevetu? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Jeste li loši u krevetu?

Jesam li loš/loša u krevetu? Svatko od nas si, s vremena na vrijeme, postavi to pitanje. Znakovi mogu biti suptilni… ili stvarno očigledni. Njihovo priznavanje može proći uistinu teško jer nitko ne želi vladati oskudnim seksualnim vještinama.

Ako ste se ipak spremni suočiti s vlastitim greškama, vaš bi ljubavni život mogao doživjeti procvat. Iako je seks prirodni poriv, on je vještina koju ipak treba učiti.

1. Manjak samopouzdanja

Ako vas muči manjak samopouzdanja, na dobrom ste putu da postanete loši u krevet. Ako ne dopuštate partneru da vas vidi golu, ako ne želite voditi ljubav pored upaljenog svjetla ili ne dopuštate partneru da vas dodiruje po određenim mjestima – vrijeme je da promijenite loše navike. Ako ste zadovoljni sami sobom – bit ćete zadovoljniji i seksom.

2. Ne izražavate svoje želje

Ako ne kažete što želite u krevetu – kako će vaš partner znati udovoljiti vašim potrebama? Iako jasno izražavanje vlastitih prohtjeva nije nimalo jednostavno, ono je iznimno važno i potrebno. Samo ćete na taj način moći uživati u seksu.

3. Ne znate što želite

Možda ćete reći kako ovaj pokazatelj jednostavno ne može biti jedan od znakova oskudne seksualne vještine, međutim, to nije točno. Čak i ako imate malo ili nimalo iskustva, predlažemo da počnete razmišljati o onome što biste željeli probati. Iako vam se to u konačnici možda neće svidjeti, sve vrijedi probati.

4. Ne preuzimate kontrolu

Teret preuzimanja kontrole i inicijative u krevetu ne smije uvijek pasti na leđa vašeg partnera. Ako ste pasivni u seksu – dosada je zagarantirana! To ne znači da ubuduće morate biti dominantni ili agresivni. Međutim, ako s vremena na vrijeme preuzmete kontrolu – bit ćete zadovoljniji i vi i partner/ica.

5. Bojite se isprobati nove stvari

Spontanost je iznimno važna u seksualnom životu. Nemojte se bojati isprobati nove stvari. Ako vam se ne budu sviđale, otvoreno to priznajte partneru i jasno recite kako ih be želite prakticirati.

6. Previše analizirate

Promišljanje o stvarima koje biste voljeli isprobati u seksu je sasvim prirodna stvar, pogotovo ako ste neiskusni. Međutim, ako ste u vezi već neko vrijeme, ponekad se dovoljno samo prepustiti i uživati u vezi. Nemojte previše analizirati jer se na taj način lišavate spontanosti, a time i lošeg seksa.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo