Kako seks održati svježim i zanimljivim?

poljubac, par, zreli par

Nakon nekog vremena, seks postane rutina ili se izgubite u hrpi prljavog rublja, neopranog posuđa i računa za struju, plin i vodu. Ne dajte se! Savjetujemo vam nekoliko koraka koji će raspirkati strasti u vašoj spavaćoj sobi.

1. Stres i emocionalna povezanost

Ne tretirajte seks kao čisto upražnjavanje tjelesnog zadovoljstva. On je možda sam sebi svrha kada ste solo, ali čim imate partnera pored sebe, seks preuzima sasvim novu dimenziju. On postaje način na koji poboljšavate vezu i ostvarujete emocionalnu povezanost.

Neka vođenje ljubavi bude jednako romantično i uzbuđujuće: naglasite atmosferu svijećama, laganom glazbom, finom večerom i ponekom masažom. Pravi uvod u seksualne aktivnosti su bitnije od samog seksa jer će stvoriti ozračje želje i sigurnosti.

2. Masturbirajte

par

Woody Allen je rekao kako je masturbacija seks s nekim koga volite. Dok mnoge osobe okreću glavu samozadovoljavanju kada su u vezi koja seksualno funkcionira, nema potrebe odreći se ovog dijela svoje seksualnosti. Masturbacija može poboljšati vaš seksualni život i učiniti ga zdravijim. Uključite ju u predigru, istražujte što vam se sviđa i do koje granice želite ići. Kontrolirajte svoje uzbuđenje kako bi produljili seksi igrice u spavaćoj sobi.

3. Ostanite u formi!

Pritom ne mislimo da ćete zaboraviti što se treba raditi u seksu, nego na vašu tjelesnu spremu. Fitnes stručnjaci preporučuju kardio vježbe kao što su trčanje, vožnja bicikla, orbitrek ili plivanje. Poboljšat ćete protok krvi i, što je najvažnije, povećat ćete svoju izdržljivost. Postanite maratonac! Vašoj će se partnerici ovo svakako svidjeti.

4. Eksperimentirajte i poštujte granice

Nakon nekog vremena, seks postane rutina, a ako još dodate silne obveze i djecu, onda vam ne preostaje puno vremena, snage ili želje za malo akcije. Budite otvoreni partnerovoj želji za eksperimentiranjem, možda se i vama svide iste skrivene želje i maštanja. Naravno, prethodno razgovarajte o onome što se mota  po vašoj glavi. Odredite granice i nemojte navaljivati! Ako jedna osoba zaista ne želi nešto napraviti, silna nagovaranja i dosađivanja neće pomoći promijeniti njeno mišljenje. Neka seks bude izbor, a ne obveza koju se osjećate dužni ispuniti. Ipak je on povezan s poštovanjem i ljubavlju.

K. Pužar

 Prati nas na Viber Public Chatu!