Psiha

Psiha

Koje vježbe poboljšavaju seksualni život?

Foto: Shutterstock

Posvetite li par sati tjedno vježbanju, možete poboljšati svoj seksualni život.

Najvažnije je jačanje stabilizirajućih mišića u donjem dijelu tijela, zdjelice i “jezgre” (trbušni i donji leđni mišići), tako da se možete nositi s bilo kojom pozom u koju se zapletete. Ako se zapletete… 

Kardio: Ako niste u formi prva stvar koju ćete primijetiti tijekom odnosa je da teško dišete, puno se znojite i lako umarate. Kardio vježbe, poput preskakivanja užeta, plivanja ili bicikliranja idealan su trening te vam omogućiti dugotrajan seks. Uz bolju “izvedbu” kadio trening će vam pomoći da izgubite višak kilograma.

Vježbe snage (donji dio tijela): Iduća stvar na koju se morate fokusirati je dobivanje na snazi i izdržljivosti mišića donjeg dijela tijela jer baš oni djeluju kao stabilizatori cijelog tijela u bilo kojem položaju se nalazi. Most je dobra vježba za seks jer podiže izdržljivost u mišićima zdjelice, poboljšava orgazam.

Jačanje gornjeg dijela tijela: Snaga gornjeg dijela tijela igra važnu ulogu u mnogim popularnim seksualnim pozama gdje se koriste ruke kako bi osigurale stabilnost. Isprobajte vježbe poput daske i sklekova. Nagib je također dobra vježba jer poboljšava fleksibilnost i jača kvadricepse i mišiće trupa.

Fleksibilnost nogu i bokova: Želite li izbjeći grčeve ili istegnuće mišića tijekom seksualnog odnosa, nekoliko puta na dan se istegnite. Što ste opušteniji to će vam biti ugodnije isprobavati razne poze.

Foto: Shutterstock

Ana A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo