Oralni seks i trudnoća: Trebali biste ga potpuno izbjegavati!

Shutterstock 104963891

Do trećeg tromjesečja, seks može biti malo teži jer većina poza ne funkcionira, pa se mnogi parovi češće odlučuju na oralni seks.

No baš u ovoj fazi trudnoće, oralni seks može prouzročiti probleme. Neki ginekolozi gorljivo preporučaju da se potpuno izbjegava, čak i u monogamnim vezama. Parovi koji očekuju prinovu u toj  fazi trudnoće moraju pripaziti na mnoge spolne bolesti, a za to možete okriviti nizak imunitet

Poze u seksu koje treba isprobati s 20, 30, 40, 50 i 60 godina

Najveći rizik od zaraze herpesom je u posljednja tri mjeseca trudnoće, kažu liječnici. Ako u to vrijeme dobijete herpes postoji 50 posto šanse da će se dijete zaraziti tijekom poroda, jer imunitet koji je u tom periodu jako slab, ne može se boriti protiv herpesa na isti način kako bi u normalnoj situaciji. 

Dame, evo nekoliko načina kako da vas partner oralno zadovolji

Problem je neinformiranost

Isto tako, povećava se i potreba za carskim rezom, a ako dođe do infekcije u manje slučajeva nažalost može uzrokovati i smrt novorođenčeta. 

Tijekom tjelovježbe moguće je doživjeti orgazam!

Liječnici upozoravaju kako velik broj trudnica ne dobiva sve informacije koje bi trebale dobiti o seksu u trudnoći, pa potiču da o tome razgovarate sa svojim ginekologom. Genitalni herpes se najčešće dobiva tijekom oralnog seksa, ne mora se ni manifestirati dok imunitet ne oslabi, što se događa u trudnoći. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!