Psiha

Psiha

Oralni seks i trudnoća: Trebali biste ga potpuno izbjegavati!

Do trećeg tromjesečja, seks može biti malo teži jer većina poza ne funkcionira, pa se mnogi parovi češće odlučuju na oralni seks.

No baš u ovoj fazi trudnoće, oralni seks može prouzročiti probleme. Neki ginekolozi gorljivo preporučaju da se potpuno izbjegava, čak i u monogamnim vezama. Parovi koji očekuju prinovu u toj  fazi trudnoće moraju pripaziti na mnoge spolne bolesti, a za to možete okriviti nizak imunitet

Poze u seksu koje treba isprobati s 20, 30, 40, 50 i 60 godina

Najveći rizik od zaraze herpesom je u posljednja tri mjeseca trudnoće, kažu liječnici. Ako u to vrijeme dobijete herpes postoji 50 posto šanse da će se dijete zaraziti tijekom poroda, jer imunitet koji je u tom periodu jako slab, ne može se boriti protiv herpesa na isti način kako bi u normalnoj situaciji. 

Dame, evo nekoliko načina kako da vas partner oralno zadovolji

Problem je neinformiranost

Isto tako, povećava se i potreba za carskim rezom, a ako dođe do infekcije u manje slučajeva nažalost može uzrokovati i smrt novorođenčeta. 

Tijekom tjelovježbe moguće je doživjeti orgazam!

Liječnici upozoravaju kako velik broj trudnica ne dobiva sve informacije koje bi trebale dobiti o seksu u trudnoći, pa potiču da o tome razgovarate sa svojim ginekologom. Genitalni herpes se najčešće dobiva tijekom oralnog seksa, ne mora se ni manifestirati dok imunitet ne oslabi, što se događa u trudnoći. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo