Psiha

Psiha

Ovakvo tijelo muškarca žene smatraju najprivlačnijim! Iznenađeni?

Shutterstock

Možda nam nije trebala znanost da pretpostavimo o kakvom se tipu tijela radi, ali tu su rezultati istraživanja…

Dragi muškarci: Sve to vrijeme koje ste proveli u teretani se isplatilo!

Istraživači su za potrebe studije pitali muškarce i žene u ranim 20-tim godinama, a sve studente sveučilišta Okahoma i Griffit iz Australije kako bi ocijenili izgled muškaraca ocjenom od 1 do 7.

Studentima su pokazane fotografije 200 muškaraca bez majice, a prikazana su samo tijela, bez lica. Svi su muškarci s fotografija također bili polaznici sveučilišta. 60 je muškaraca stalno pohađalo teretanu a 130 redovite školske treninge, kako prenosi  Washingtonpost.com.

Istraživanje potvrdilo: Heteroseksualne žene doživljavaju manje orgazama zbog partnera

Svih je 160 ispitanica izjavilo kako im se više sviđaju „isklesana“ tijela muškaraca koji redovito posjećuju teretanu, stoji u studiji naziva Proceedings of the Royal Society B.

Autor studije Aaron Lukaszewski je izjavio ono što smo u principu svi znali „Naravno da žene jake muškarce smatraju najprivlačnijima, za to nam ustvari nije trebala znanost“ te dodao kako niti jedna žena ne voli „slabije“ muškarce.

To što ste doživjeli orgazam ne znači da je seks bio dobar. Želite znati što to znači?

Autori studije smatraju kako su oduvijek jaka tijela povezivana sa zdravljem i mogućnosti muškarca da preživi i brine se o sebi. U modernim se vremenima to može prevesti kao uspjeh na poslu i pokazatelj da se muškarac može brinuti, tj. zaštiti obitelj.
Dodaju kako se ovi rezultati ne moraju odnositi na sve žene jer se ispitivanje provodilo samo među studentima, a rezultati bi vjerojatno varirali da se istraživanje provodilo na različitim krajevima svijeta.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo