Psiha

Psiha

Poze u seksu koje treba isprobati s 20, 30, 40, 50 i 60 godina

Svako desetljeće sa sobom donosi nove seksualne izazove, pa evo što vam stručnjaci predlažu

Od misionarske do poze 69, svako doba nosi svoju omiljenu ili najidealniju pozu u seksu.

Kad ste u 20-ima

U ovom životnom dobu, vjerojatno vam bolovi u leđima, kostima i zglobovima ne predstavljaju problem. A to znači da se možete poigrati kako želite. Pripazite na preuranjenu ejakulaciju, pa izbjegavajte misionarsku i “doggy style”. To su poze u koje mogu uzrokovati preuranjenu ejakulaciju zbog dublje penetracije.

Šest poza u seksu koje će povećati šanse za začeće

Ako vam je to problem isprobajte pozu gdje je žena gore, a muškarac leži, kako bi ona kontrolirala brzinu, dubinu penetracije i “odgodila” orgazam. Stajaća kaubojka još je jedna dobra poza, samo što biste trebali biti u formi kako bi muškarac mogao uzeti ženu u ruke s nogama oko njegovog struka. Možete se i nasloniti na zid ili stol. 

Dame, evo nekoliko načina kako da vas partner oralno zadovolji

U 30-im godinama

U ovim godinama nema potrebe za usporavanjem tempa. Isprobajte “doggy” s malim pomakom. Ako želite izbjeći ozlijede neka muškarac stoji, a žena neka se koljenima nasloni na kauč, a rukama na naslon. 

Evo koliko se žena upušta u seksualne odnose za vrijeme menstruacije

U 40-im godinama

U ovom životom desetljeću već smo dovoljno sigurni u svom tijelu i to je najbolje vrijeme za isprobavanje novih poza i učvršćivanjem veze s partnerom. Dodatni plus je što ćete u ovim godinama vjerojatno imati i jače erekcije, ali možda će trebati malo više da do erekcije dođe. Zato predigra igra važnu ulogu. 

Loša vijest za sve koji vjeruju u ljubav na prvi pogled – ona ne postoji!

“Potrošite” malo više vremena na nju. Isprobajte pozu “69”. Oralni seks neka vam bude najvažniji. Zbog toga je ova poza tu. Neka jedna osoba legne, a druga neka bude iznad nje tako da genitalije budu iznad ili ispod glave.

Žene u ovim godinama mogu osjetiti vaginalnu suhoću, pa malo dodatno oralnog seksa nikome neće iti na odmet. A kako se oboje stimulirate u isto vrijeme, ovo je win-win situacija. 

Isprobajte i sjedeću pozu gdje ste oboje okrenuti jedno prema drugome i sjedite. 

U 50-im godinama 

U ovim godinama erektilna disfunkcija je čest problem. Istraživanja pokazuju da trećina muškaraca između 50 i 64 godine ima taj problem. Ovdje su najbolje sve pozicije u kojima je muškarac gore kako bi sva krv došla do penisa i učvrstila erekciju. 

“Čvrsta misionarska” poza je dobar odabir. Muškarac je gore, a žena svoje noge omota oko njegovog struka i čvrsto stisne. Još jedna dobra stvar je jutarnji seks, jer je tada erekcija najsnažnija. 

“Obrnuta kaubojka”

Ovo je dobra pozicija za one s visokim tlakom jer žena je gore i obavlja svu fizičku aktivnost, a okrenuta je leđima. Kako muškarac u ovom slučaju minimalno “radi”, krv će otići u penis, a ne u druge dijelove tijela pa se smanjuju problemi s erektilnom disfunkcijom. 

U 60-im godinama

Tu bi trebali paziti na tijelo. Udobne poze će smanjiti rizik od ozlijede. Ako imate problema s bolovima u leđima, artritisom i drugim, vjerojatno imate problema s nekim pokretima. Mogući su i problemi s održavanjem erekcije. Pokušajte s “mekanom penetracijom”. Penetrirajte s penisom koji još nije u potpunoj erekciji. Koristite lubrikant. Isprobajte pozu u kojoj oba partnera leže. Žena je okrenuta leđima prema muškarcu. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo