Psiha

Psiha

Prijelom penisa? I to je moguće!

Ako mislite da je jedino vaše srce u opasnosti kada je ljubav u pitanju, razmislite ponovno. Vođenje ljubavi može biti itekako opasno.

Bilo da se radi o manjim ljubavnim ugrizima ili opasnim prijelomima, važno je na vrijeme reagirati. Nasreću, većina seksualnih nezgoda više je neugodna nego opasna. Ipak, pripazite na sljedeće:

Ouch #1 ‘Ljubavni ugriz’
Strastveni poljupci, zagrljaji, tragovi noktiju i ljubavni ugrizi prethode vođenju ljubavi i raspaljuju ljubavni žar. S druge strane, mogu ostaviti masnice i modrice koje su neestetske, ponekad i bolne.

Rješenje: Masnice i ugrizi najviše su vizualni problem, jer se vide i nekoliko tjedana nakon nastanka. Smanjenjem dotoka krvi u mjesto ozljede, možete smanjiti veličinu rane. Najbolje je na modricu staviti kocku leda, i zadržati ju 20 ili 30 minuta. Postupak ponavljajte tri puta dnevno prva dva dana – nakon toga, stvar je manje-više pod kontrolom.

sex5Ouch #2 Istegnut mišić
Sinoć ste se malo zaigrali i partneru priuštili nezaboravnu noć, no već danas se osjećate kao da ste umjesto seksa osvajali Risnjak? ‘Muscul fiber’ napada opet, no ne brinite, ima pomoći.

Rješenje: Mišići će vam i do 36 sati nakon seksa biti osjetljiviji, stoga se odmarajte i lagano istežite. Dobro je staviti topli oblog na bolno mjesto dva, do tri puta dnevno. Ako niti nakon tog vremena niste sposobni za seks, potražite liječnički savjet.

Ouch #3 Iziritirana koža
Sljedeći ‘problem’ usko je vezan uz mjesto na kojem ste prakticirali seks. Vašu kožu, vjerovali ili ne, može iziritirati dosta materijala. Tako su uz tepih, na popisu prijestupnika i drveni parketi, plahte i sjedalo automobila.

Rješenje: Mjesto na kojem vam je koža upaljena očistite sapunom i toplom vodom, pustite da se samo osuši, te nanesite antibiotsku mast. Nakon toga ozljedu zavijte dok se ne stvori krastica.

Ouch #4 Vaginalna iritacija
Vaginalna iritacija uglavnom se događa kada se tijekom predigre niste dovoljno navlažili. Do iritacije može doći i uslijed reakcije na lubrikant, vibrator ili ako vaš partner nije dovoljno dobro oprao ruke.

Rješenje: Vagina ima sposobnost samoobnavljanja, stoga iritacija ne predstavlja ozbiljniji problem. Dok se vagina u potpunosti ne regenerira, za što treba oko 48 sati, osim seksualnog odnosa, izbjegavajte upotrebu tampona, vibratora i ostalih seksualnih pomagala.

Ouch #4 Prijelom penisa
Najopasnija ozljeda prilikom seksualnog odnosa je ona koja se može dogoditi vašem partneru. Ako prilikom divljeg i neobuzdanog seksa spolni organ vašeg partnera udari, primjerice, u zdjeličnu kost, može nastupiti prijelom penisa.

Rješenje: Iako se događa relativno rijetko, ova ozljeda vrlo je dramatična. ‘Sam svoj majstor’ metoda ovdje ne pomaže. Partnera pod hitno trebate odvesti liječniku, nakon čega slijedi kirurška operacija i dulji oporavak.

D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo