Psiha

Psiha

Sedam od deset parova preumorno za seks!

Ako svako malo koristite izlike poput “Ne večeras, boli me glava” ili “Joj, preumoran sam, budemo sutra”, znajte da niste sami! Nedavnom je britanskom anketom ustanovljeno kako je čak sedam od deset parova preumorno za seks!

Neki od spomenutih uzroka umora za gotovo 3000 anketiranih Britanaca su nedostatak kvalitetnog sna, dugi radni dan, činjenica što njihov partner prekasno odlazi u krevet, djeca koja ih bude rano ujutro ili im ne daju spavati po noći, te mnoštvo prijatelja i bogat društveni život koji vode, umjesto zagrijavanja plahte.

Dvije trećine ispitanika priznalo je kako su njihovi glavni ljubavni minusi umor i nedostatak vremena, stoga mogu i stignu voditi ljubav samo vikendom. Sve pod uvjetom da se sljedeće jutro ne moraju rano ustati.

Čak polovica Britanaca odbit će ljubavni zov partnera ako smatraju da je prekasno – prosječno su to 22 sata, nakon kojih ispitanici radije spavaju nego se seksaju.

“Nakon puno sati na poslu ili brige o obitelji, čini se da su mnogi umorni i ne mogu raditi ništa drugo nego zavući se u krevet i spavati. Umjesto kvalitetnog provođenja vremena s drugom polovicom ispod plahte, mnogi bi se radije odmarali”, rezultate istraživanja je komentirala Louise White u ime farmaceutske kuće koja je provela istraživanje.

Stručnjaci savjetuju mijenjanje prioriteta, uvođenje laganih vježbi kojima ćete podići svoju formu i razinu energije, a ujedno probajte promijeniti svoj svakodnevni meni i uključiti namirnice za više energije.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo