Psiha

Psiha

Seks nije jedino na pameti tinejdžera i studenata

Vrijeme je da predrasude ostavite u ropotarnici prošlosti. Ako ste mislili da svi tinejdžeri i studenti razmišljaju samo o jednoj stvari, prevarili ste se!

Naime, istraživanje provedeno nad 4300 Australaca i 4400 Australski starih između 16 i 64 godina pokazalo je čak 12 posto muškaraca starih između 16 i 24 godine želi manje seksa, što je najviši postotak dobiven u bilo kojoj dobroj skupini.

“Iako je riječ o manjini, i dalje je zanimljivo da baš u toj dobnoj skupini imamo najviše onih koji hoće manje seksa, što razbija mit da mladim muškarcima nikad nije dosta”, izjavila je Juliet Richter, profesorica seksualnog zdravlja Sveučilišta New South Wales za Reuters.

Samo 31 posto tinejdžera i studenata do 24 godine htjelo bi više seksa, što je najniži postotak od svih dobnih skupina ovog istraživanja.

“Moguće je da ih opsjedaju djevojke istih godina koje su ludo zaljubljene i vrlo voljne. Također, muškarcima te dobi treba godina više da bi se posvetili vezi”, objasnila je Richter.

Usporedno sa 28 posto žena starih između 35 i 44 godine, više od polovice ispitanike te dobi željelo je više seksa (57 posto), dok je 14 posto žena željelo manje seksa. Polovica muškaraca starih između 55 i 64 godina je željelo više seksa, baš kao i 27 posto žena te dobi.

“Evolucijsko objašnjenje je da su žene zainteresirane za seks samo kada mogu začeti. Društveno objašnjenje je gomila stvari, uključujući vrijeme, pritisak, umor. Mislim, seks je nešto što radimo u slobodno vrijeme”, zaključila je voditeljica istraživanja Richter.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo