Psiha

Psiha

Seks u troje nije za svakoga!

Istraživanje je pokazalo kako se sve više parova (vjenčanih i nevjenčanih) odlučuje na seksualno eksperimentiranje, i to nakon šest mjeseci do 10 godina veze.

Muškarci ipak ne vole dijeliti svoju voljenu

Seks u troje, u većini slučajeva, iniciraju muškarci. Međutim, oni također najčešće požele prekinuti sa seksualnim eksperimentiranjem jer u konačnici zaključe kako ne mogu gledati svoju voljenu u tuđem “zagrljaju”. Kod ovih se muškaraca tijekom seksa u troje nerijetko javlja kombinacija ljubomore, kajanja, ljutnje i nesigurnosti. Seks u troje nerijetko može dovesti do prekida veze jer se parovi jednostavno ne znaju nositi s novonastalim osjećajima.

Žene gube samopoštovanje

Žene koje se, s vremena na vrijeme, upuštaju u usputni seks s više osoba, uglavnom pate od niskog samopoštovanja. Dame koje počinju upotrebljavati seks za stjecanje kontrole nad muškarcima, na kraju završavaju kao “lake žene” koje svatko može imati. Partnerice koje pristaju na seks u troje ubrzo počinju shvaćati kako je njihovo tijelo samo seksualni objekt.

Osjećaj stida prevladava

Jutro nakon seksa u troje najčešće donosi nelagodan osjećaj, usprkos svim uzbuđenja konzumiranima prethodne noći. Tako stručnjaci tvrde kako partneri naizgled oduševljeni seksom u troje najvjerojatnije lažu. I dok neke osjećaj stida može potaknuti na neupuštanje u seksualne eskapade, druge pak može otjerati u kroničnu depresiju.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo