Psiha

Psiha

Šest erogenih zona koje ne biste smjeli izostaviti kad je seks u pitanju

Kada ste vi i vaš partner raspoloženi za malo akcije, vjerojatno često preskočite predigru i bacite se na posao

Nema ništa loše u tome, ali ako želite unijeti malo više strasti u seksualni život, možda biste trebali obratiti pozornost i na druge dijelove tijela. Tako ćete tijelo pripremiti za najbolji orgazam ikada. 

Postoji jedan mali trik: fokusirajte se na dijelove tijela koji najviše škakljaju. To su područja koja su najosjetljivija na dodir. 

Vrat

Prednji i stražnji dio vrata su najosjetljiviji pa se od dodira osjećaju trnci. U vratu se nalazi mnogo završetaka živaca, a i koža je poprilično tanka.

Tjeme

Postoji razlog zašto masaža glave toliko odgovara. Ovaj dio glave ima toliko živaca, da i najmanja stimulacija može pomoći da se osjećate opuštenima. A pošto prije seksualnog uzbuđenja trebate biti opušteni, ovo je najbolji način da započnete. Probajte lagano kružiti prstima po tjemenu partnera i povećavati intenzitet. 

Uši

Ovaj je dio tijela toliko osjetljiv, da čak i najmanji dodir tvori uzbuđenje. Lagano lizanje ili čak grickanje i partner će vam poludjeti. Istraživanja su pokazala da su uši direktno povezane s orgazmom. Školjka uha najosjetljivija je na dodir. Oni koji imaju naušnice i piercinge još će biti osjetljiviji na dodire. 

Želite smanjiti rizik od raka prostate? Ejakulirajte 21 put mjesečno!

Stražnji dio koljena

Ovo nije dio tijela za koji bi na prvu pomislili da je seksi, ali koža je tu poprilično osjetljiva zbog istog razloga kao i vrat – jako tanka koža i puno živčanih završetaka. Lagana masaža stražnjeg dijela koljena odličan je početak. 

Zapešća

Sigurno ste primijetili da se žile na zapešću baš ako naziru. Dakle, ovdje je koža tanka i podložna stimulaciji. To je i intiman dio tijela koji nije navikao na takve dodire, pa će i to stvoriti posebnu atmosferu. 

Trbuh/abdomen

Jeste li ikada čuli za orgazam koji se dogodi kad vježbate vježbe za trbušne mišiće. Da, to zaista postoji. Ne samo da stiskanje i opuštanje mišića doprinosi orgazmu, trbuh je osjetljiv i na dodir. Baš zbog blizine abdomena i intimnih dijelova tijela, još je napetije, a i pupak je mjesto koje ne biste trebali zaobići.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo