Psiha

Psiha

Što je to vanilija seks?

Ako vam se u trenutku čitanja naslova ovog članka pojavio maleni upitnik iznad glave, ne brinite. Možda niste čuli za izraz vanilija seks, ali teško da u njemu niste sudjelovali.

Riječ je o možda čak najčešćem obliku seksa kojeg bi neki opisali kao “dobar stari konvencionalan” način vođenja ljubavi. Pod tim nazivom krije se seks bez eksperimentiranja i varijacija, riječ je o jednoj – misionarskoj pozi uz puno dugačkih i dubokih poljubaca. Možemo čak reći da je ovakva vrsta seksa karakteristična za početnike. Slatko, nježno i emotivno vođenje ljubavi.

Riječ je o spolnom odnosu lišenom bilo kakvih sado-mazo igrica, kinky momenata ili fetiša. Sve radnje koje dodatno mogu začiniti sam čin kod ovakve vrste seksa su isključene. Ne samo da je u pitanju nekorištenje ikakvih seksi pomagala ili igrica, već se ne eksperimentira niti s drugačijim pozama.

Naziv potiče od najuobičajenijeg okusa sladoleda. Bar je tako općeprihvatljivo da je vanilija najčešći korišten okus i većini možda i najdosadniji. Samim imenom takav seks je definiran kao običan i pomalo dosadan. Iako sumnjamo da bi se ljubitelji vanilije složili s takvom tvrdnjom.

Međutim postoji i teorija da je ime dobio po načinu opisivanja seksualne aktivnosti bijele rase. Na taj način se pretpostavlja da su oni manje inovativni kad je u pitanju seks.

Tako je i vanilija seks vrsta spolnog odnosa koji uglavnom ima negativnu konotaciju dosadnog seksa bez vještina koje mogu dodatno začiniti strast ispod plahti, što nije točno, jer i ovakvo vođenje ljubavi može biti izuzetno strastveno i uzbuđujuće, s obzirom da stvara posebnu povezanost među partnerima.

Mnogi najčešće upražnjavaju ovakvu vrstu seksa jer u njemu najviše uživaju. Drugi ga pak smatraju dosadnim. Ali činjenica ostaje da i ako ste najveća vatra moguća u krevetu i volite eksperimentirati, dobar stari vanilija seks se kad tad dogodi i osjetila koje probudi i uzbuđenje koje donese zasigurno ne mogu pasti u drugi plan, već takav spolni odnos pretvara u slatko, nježno, emotivno vođenje ljubavi koje svi volimo.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo