Psiha

Psiha

Top 10 neugodnih situacija koje se mogu dogoditi – u krevetu

Svi znamo da seks nije uvijek romantičan kao što nam to prikazuju hollywoodski filmovi, gdje se bez riječi mijenjaju poze i praktički ruže padaju sa stropa.

Nemojte misliti da se neugodne situacije događaju samo vama i da su one znak da između vas nema strasti ili da niste stvoreni jedno za drugo. Svi smo iskusili pokoju neugodnu situaciju tijekom seksa, a na kraju je najvažnije kako ste se s njima “suočili”.

Nespretni pokreti, “lakatarenje”, zapravo sve ozljede u krevetu

Kada strasti uzavru ili imate premalo vremena pa morate “nabrzaka”, može doći do svakakvih ozljeda. Lakat u rebro, glava u glavu, normalne su ozljede tijekom seksa, pogotovo tijekom mijenjanja poza – u mraku. Padanje s kreveta također je jedna od normalnijih situacija, a iako ozljede mogu malo uništiti cijelu romantiku, dok ništa nije slomljeno nitko ne krvari ili nije dobio potres mozga, dobro se nasmijte i nastavite dalje. 

Niste se obrijali

Ovo nije samo ženski problem, već i muškarci razmišljaju o tome kako njihovi privatni dijelovi izgledaju. Možda već dugo niste bili seksualno aktivni ili ste bili jako zaposleni, pa niste obraćali pozornost na izgled vašeg međunožja. Vjerujemo da u tom trenutku ne razmišljate o Šumi striborovoj vašeg partnera, pa budite sigurni da ni njemu to nije najvažnija stvar na svijetu.

Kondom jednostavno ne želi biti tamo gdje treba

Još jedna od stvari koja može uništiti raspoloženje je – tvrdoglavi kondom. Prvo se mučite otvoriti kutiju, onda ga treba izvaditi iz pakiranja – a zatim ne želi ostati tamo gdje bi trebao? Ovu situaciju je proživio svaki par, a pogotovo se pojavljuje u onim trenutcima kada želite sve brzo. Umjesto da se mučite s tvrdoglavim, uzmite novi i nastavite s akcijom!

Zrak koji baš mora izaći van

Tijekom sekusualnog odnosa, ono najmanje što želite je da bilo kakvi plinovi izlaze iz vašeg tijela. No, vjerovali ili ne, i ovo je sasvim normalno i često, pogotovo ako se nakupi zraka u vagini i u jednom trenu on odluči izaći van. Morate biti svjesni onoga što je napomenuto na početku – seks ne izgleda kao što su to pokazuju filmovi i serije, nije toliko romantičan, čist i uredan, a zrak iz vagine i potreba za ispuštanjem plinova prava su realnost koje se ne trebate sramiti.

Krivo ime ili prerane izjave ljubavi?

Seks donosi užitak, a užitak i ekstaza nas često natjeraju da govorimo stvari koje nismo željeli reći ili nikada ne bi rekli. Uzvikivanje drugog ime, pogotovo ako se radi o imenu bivšeg ili bivše se može dogoditi, a nakon toga vjerojatno slijedi potpuni pad raspoloženja kojeg ne, ne možete vratiti. S ovom se situacijom morate suočiti, i biti sretni ako vas druga osoba već nije izbacila iz kuće ili stana.

Jednako kao i krivo ime, može izletjeti i preuranjeno “volim te”, što može biti vrlo neugodno ako ste u još mladoj vezi u kojoj se još ne razbacujete s v-riječi. Možda vaš partner ili partnerica nije spreman za ovakve izjave, pa se pokušajte opravdati s time da ste zbilja uživali.

Odbijanje poze

Možda ste novu pozu vidjeli u baš jednom od ovih hollywoodskih filmova (ili možda u filmovima za odrasle) i predložili ste ju svojem partneru ili partnerici, no niste dobili očekivanu reakciju? I to se može dogoditi, nismo svi isti pa jednako tako ne preferiramo ni iste poze. Umjesto neugode, pričajte o tome što biste htjeli promijeniti ili što biste novo htjeli uvesti.

Čudno glasanje…

Neki vrište, neki stenju, a neki ispuštaju zvukove koje mislite da ih možete čuti samo na farmi. Ima nekoliko načina na koji se s tim možete suočiti. Ako vam ne uništava raspoloženje, ne morate nužno ni reagirati, već pustite da vaš partner ili partnerica uživa – a ako da, morate porazgovarati o tome, možete se nasmijati i zamoliti partnera da bude malo tiši, iako vam neće moći obećati da će te zvuke uživanja moći kontrolirati.

Potreba za mokrenjem

Ako vam je neugodno reći da vam se mokri u sred seksa, zamislite kako će vam tek biti ako vam pobjegne tijekom orgazma. Suočite se s situacijom i zamolite partnera ili partnericu da pričeka.

Ne možete se fokusirati na to što radite

Sa stresom se suočavamo svakodnevno, a kada vodimo užurban način života – nažalost nekada misli ne možemo smiriti ni u vrijeme seksualnog odnosa. Pokušajte se fokusirati, ako želite pričekajte da barem partner ili partnerica svrši, a tada zaustavite odnos, naravno uz objašnjenje. Razgovor će vam u takvim situacijama sigurno pomoći.

Djeca, cimer/ica ili roditelji su došli kući ranije nego ste mislili

Mislili ste da imate vremena samo za vas dvoje, ali nije se to dogodilo. Nažalost, morate se suočiti s tim i poraženo prestati, ili nastaviti ako znate da vam nitko neće upasti i u sobu.

Saznajte kojih 5 problema koji mogu mučiti vaš penis i kako ih riješiti, te saznajte zašto neke žene ne voli oralno zadovoljavati muškarce. 

Foto: Shutterstock

G. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo