Psiha

Psiha

Vrijeme je za seks – 5 novih istraživanja koja obećavaju više užitka u krevetu

Vjerojatno ne postoji tema koja je toliko istražena na svijetu kao što je to seks! Svako malo objavljuju se nova istraživanja; neka nas dobro nasmiju, neka zabrinu, a neka i pomognu da nešto naučimo.

Zato smo za vas odabrali pet najnovijih i najzanimljivijih studija koje će vas dobro zabaviti, ali i informirati…

Seks prakticirajte samo kada to želite!

Već je poznato da ćete, povećate li učestalost seksa s jednom na mjesec na jednom u tjednu, povećati svoj osjećaj sreće kao da ste dobili dodatnih 250.000 kuna. No, sa Sveučilišta Carnegie Mellon kažu da prema novom istraživanju učestalije prakticiranje seksa samo zbog seksa može imati protuefekt. Ako se seksate samo zato što želite popuniti kvotu, imat ćete znatno manje energije, past će vam entuzijazam, a i kvaliteta samog seksa. Seks prakticirajte kada to doista želite i osjećate, savjetuje psiholog George Loewenstein.

8 od 10 osoba koristi sexting

Sexting je naziv za slanje ili primanje seksualno eksplicitnih ili sugestivnih tekstualnih poruka, obično slanih pomoću mobilnog uređaja. Čak 82% odraslih osoba koristi se sextingom, a viša razina sextinga unutar veze povezana je s većim zadovoljstvom tijekom seksa, prenosi Medical News Today.

Seks znači i više novca?

Koliko seksa, toliko i novca. Znanstvenici su analizirali plaće i navike u krevetu 7000 odraslih i otkrili kako oni koji prakticiraju seks barem četiri puta na tjedan zarađuju 5% više od manje aktivnih ljudi, objavljeno je u International Journal of Manpower. Autor studije, Nick Drydakis, smatra da ljudi koji su često goli imaju i više samopouzdanja, što privlači i više poslovnih prilika.

Za više uživanja…

Koristite li emotikone dok šaljete poruke? Ako koristite, onda ste među onima koji više uživaju u seksu, tako barem sugerira istraživanje na portalu Match.com. Samci koji tijekom komunikacije porukama koriste emotikone imaju više seksualnih odnosa. Prof. dr. Helen Fisher sa Sveučilišta Rutgers kaže kako osobe koje koriste emotikone žele porukama dati više osobnosti. Ne samo da više prakticiraju odnos nego izlaze na više spojeva i dva puta je veća šansa da žele brak u usporedbi sa samcima koji ne koriste emotikone.

Kada je pravo vrijeme za seks?

Anketa provedena na 2300 odraslih osoba slomila je stalnu nedoumicu o tome zašto se heteroseksualni parovi ne osjećaju uzbuđenima u isto vrijeme dana. Istraživanje tvrdi kako se vremena kada suprotni spolovi žele seks razlikuju. Muškarci se najčešće osjećaju uzbuđenima između 6 i 9 sati ujutro dok žene žude za spolnim odnosom znatno kasnije, između 23 i 2 sata ujutro, prenosi The Telegraph.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo