Psiha

Psiha

Vrste ženskog orgazma

Rutina u odnosu samo znači da ste propustiti neke od užitaka za koje je potrebno samo malo više vremena i mašte! Jeste li znale da postoje četiri vrste ženskog orgazma? Upoznajmo ih!

Postoji više od jednog načina za “sretan svršetak” , pa ako odaberete različite putove velike su šanse da će odnos biti zanimljiviji! Prema studiji objavljenoj u časopisu “NeuroQuantology” postoje četiri vrste ženskog orgazma: Klitoralni, vaginalni, kombinirani i višestruki, a vi bi drage dame trebale isprobati sva četiri i to možda već večeras!

Klitoralni orgazam

Na klitorisu se nalaze brojni završetci živaca, točnije njih 8.000. Mnogim ženama je stimulacija klitorisa jedini put ka završnom užitku, a seksualna terapeutkinja Sari Cooper, smatra da sama stimulacija klitorisa ne vodi do očekivanog opuštajućeg rezultata. Potrebno je, naglašava, da partner prethodno dira, ljubi ili masira ostale intimne dijelove prije nego dođe do “vruće” točke!

Vaginalni orgazam

Iako se još uvijek diskutira o tome da li postoji G točka i gdje se točno nalazi, 30 posto žena tvrdi da su sposobne doživjeti orgazam samo penetracijom. Kako bi povećali svoje šanse da doživite vaginalni orgazam, stavite dva jastuka ispod stražnjice u misionarskom položaju. Iako se ta poza često naziva dosadnom, ona je najučinkovitija za postizanje ovakvih orgazama. Vaginalni orgazam je također lakše doživjeti ako je odnos malo duži, pa ciljajte na otprilike 15 minuta seksa!

Kombinirani orgazam

Stručnjaci smatraju da su kombinacija klitoralnog i vaginalnog orgazma ono što se naziva savršenim završetkom odnosa. Najlakše se postiže pozama u kojima je žena gore ili su partneri spojeni leđima i trbuhom, jer se lako stimulira klitoris uz penetraciju. Također se smatra da se ova vrsta orgazma najlakše postiže ako je žena prije same penetracije jako uzbuđena.

Višestruki orgazam

I došli smo do posljednje vrste ženskog orgazma, za kojeg se vjeruje da je neka vrsta legende… Bitno je naglasiti da se kod višestrukog orgazma oni redaju jedan za drugim, dakle ne odvijaju se u različitim vremenskim periodima (mada se i na to nitko ne bi žalio). Istraživanja pokazuju da žene mogu doživjeti takav orgazam uz konstantnu stimulaciju (klitorisa ili vagine) nakon svakog orgazma. Sad kad znamo pravila, primijenimo ih u spavaćoj sobi!

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo