Psiha

Psiha

Zašto odbijamo seks?

Jedna od četiri vjenčane osobe redovno nalazi isprike za ispunjavanje “bračnih obveza”, tvrdi britanski sociolog koji je intervjuirao 4000 muškaraca i žena. A koji su razlozi, pročitajte.

Sex? No, thanks.

Glavna, najpoznatija izjava pri odbijanju seksa koju čujemo na filmu, u reklamama, a poneki i u svakodnevnom životu je ‘ne mogu boli me glava’. Ipak kroz godine na top ljestvici su je nadmašile izjave ‘umoran sam’ i ‘ ne da mi se’. Pogledajte i ostale najčešće razloge koji služe kao izvlačenje od vrućeg zagrljaja.k

  1. Jako sam umoran/umorna
  2. Ne da mi se
  3. Boli me glava
  4. Moram se rano dignuti
  5. Zabrinut/a sam oko posla
  6. Ljut/a sam na tebe
  7. Djeca nas mogu čuti
  8. Moraš se otuširati
  9. Bole me leđa
  10. Prerano je

Zašto muškarci odbijaju seks?

Predrasuda koja je dugo vremena vladala svijetom, a to je ona da muškarci nikad ne odbijaju seks je pobijena ovim istraživanjem. Pokazalo se da 29 posto muškaraca, a 18 posto žena odbija seks. Ipak, muški razlozi su ponekad dublji od onog boli me glava.

Razlog zašto muškarac ne želi seks sa vlastitom ženom je taj što ju više ne voli, ali joj nije spreman to priznati. Jedna od pet intervjuiranih žena se ne želi seksati iz istog razloga.

Zašto odbijamo razgovarati o seksu?

Iako se krevet može činiti kao savršeno mjesto za razgovor o seksu, većina partnera se pretvara da spava kada njihova bolja ili gora polovica ulazi u krevet. Također iz istog razloga 40 posto muškaraca i 20 posto žena ne ide spavati u isto vrijeme kada i njihov partner.

 
Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo