Psiha

Psiha

Zašto žene mrze kondome čak više od muškaraca?

Iako su muškarci glavni “opskrbljivači” kondomima, ne vole ih koristiti. Ali znate što? Žene ih mrze možda malo više…

Iako je preporuka uvije koristiti kondome zbog zaštite od neželjene trudnoće i širenja raznih bolesti, evo zašto ih žene toliko mrze:

Imaju neugodan miris: Čak i ako ga ne gurate pod nos, možete osjetiti neugodan miris umjetnog materijala koji sigurno ne budi želju za seksom…

Kondom je zapeo unutar vagine i što sad?!

Ubija spontanost: “Pričekaj sekundu da stavim kondom”, obično ne traje sekundu već  20 i u tom se kratkom periodu sigurno gubi malo seksualne želje…

Utječe na osjećaj intimnosti: Mnoge će žene reći kako im nedostaje taj osjećaj intimnosti kada vode ljubav s kondomom – sve je sterilno i kao umotano u plastiku…Seks bez kondoma sigurno budi osjećaj intimnosti.

Vagina postaje pustinja: Prirodna vlažnost ili lubrikant, nešto se ipak dogodi kada stavite kondom jer kao da sve isušuje…. Što je naravno loše, prije svega zbog lošeg osjećaja kod žene, a i kondom se lakše može oštetiti.

Tanki kondomi su isto što i obični: Postoje i oni kondomi na kojim piše da su ultra tanki i pružaju savršen osjećaj, ali žene tvrde da to nema nikakve veze s istinom – možda je muškarcu ljepše, ali žene ne primjećuju razliku. 

Analni seks – vodič za sve početnike

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo