Psiha

Psiha

Zašto žene (ne) bi trebale pristati na analni seks

Foto: shutterstock

Voljeli ga ili ne, o analnom seksu se sve više govori. Rezultati jedne britanske studije potvrđuju kako se mlade žene upuštaju u ovu avanturu iz često krivih razloga.

Voditelji studija su pokušali raznim upitnicima prikupiti informacije o tome u kojim situacijama dolazi do analnog seksa i iz kojih se razloga nanjega pristaje.

Na uzorku od 130 heteroseksualnih muškaraca i žena, stanovnika gradova i sela Engleske, provedena su ispitivanja o seksualnim navikama ove skupine, prenosi portal womenshealth.

Ispostavilo se kako muškarci i žene imaju različita mišljena o analnom seksu i u njega se upuštaju iz različitih razloga. Dok muškarci analni seks povezuju s užitkom i seksualnim postignućima, žene spominju strah od fizičke boli i narušenu reputaciju.

Muški ispitanici napominju kako uživaju u analnom seksu jer je uzbudljiviji od vaginalnog te pruža više zadovoljstva, a asocira ih i na pornografiju, dok žene kažu kako to čine samo kako bi ugodile muškarcu. Oba spola su zaključila kako se žene mora moliti da bi sudjelovale, a ako odbiju muškarci ih smatraju “uštogljenima”.

Ideja “ako probaš, svidjet će ti se” česta je metoda kojom se muškarci služe kako bi dobili ono što žele. Na žalost, većina sudionika nije bila svjesna kako se analnim seksom mogu prenijeti mnoge zarazne bolesti.

Jasno je da su autori istraživanje proveli uz pomoć male grupe ljudi, pa se ovi rezultati ne mogu odnositi na sve muškarce i žene, ali je ipak šokantno znati koliko štetni mogu biti stereotipi.

Foto: shutterstock

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo