Psiha

Psiha

Žene! Griješite li u seksu?

Dame, priznajte, koliko ste puta za loš seksualni život okrivile partnera? E, pa, vrijeme je da malo stanete na loptu i razmislite postoji li možda i tračak vaše krivice u svemu tome.

1. Niste ta koja inicira seks s partnerom
Ne iniciranje seksa s partnerom jedna je od najvećih pogrešaka koju možete napraviti. Ako se muškarac cijelo vrijeme osjeća kao inicijator, ta će mu uloga nakon nekog vremena i dosaditi. Ustvari, oni žele biti “plijenom” jednako koliko i vi. S vremena na vrijeme preuzmite taj prvi korak. Vaš će partner to sigurno cijeniti, a možda ćete pronaći i novu razinu zadovoljstva preuzimajući ovu ulogu na sebe.

2. Brinete se oko izgleda
Ako tijekom seksa razmišljate o svom izgledu, skrećete si pažnju, te time smanjujete izglede za postizanje orgazma. Muškarci žele da se njihove partnerice potpuno prepuste užitku, što se definitivno neće dogoditi ako vi za to vrijeme razmišljate o svom trbuščići ili šminki koju ste zaboravile skinuti. Uostalom, muškarci većinu tih stvari i ne primjećuju.

3. Mislite da je muškarcima seks usputan
Nedavna su istraživanja otkrila da i žene i muškarci više uživaju u intimnosti u kontekstu predane veze. Studije su otkrile da najbolji i najčešći spolni život imaju bračni parovi. A ova se činjenica ne uklapa u ideju o usputnom seksu. Ne biste vjerovale, no seks ima jednaku vrijednost i za muškarce i za žene.

sex par1 4. Mislite da je njemu uvijek do seksa
Adolescentima je seks zasigurno stalno na pameti, no ne i pravim muškarcima. Svakodnevica, obitelj, posao te računi mogu itekako utjecati na njihov libido. Žene lako zaborave na ove činjenice pa njihovu nevoljkost uzimaju osobno. To što mu nije do seksa, ne znači da vas ne voli. Vjerujte mu kad vam kaže da mu trenutno nije do seksa.

5. Ne dajete mu smjernice
Jedini način kako da dođete do zadovoljavajućeg spolnog suživota jest taj da s partnerom ozbiljno porazgovarate o stvarima koje volite ili koje vam nisu drage. I najbolji ljubavnik na svijetu neće ženi donijeti zadovoljstvo ako ne zna što joj godi. Stoga, porazgovarajte sa svojim partnerom. Pokažite mu što, gdje i kako.

6. Ljutite se kad predloži nešto novo
Ako je par dugo u vezi, normalno je unijeti neke novosti u spolni život. Samo zato što je predložio nešto novo, ne znači da je nesretan s dosadašnjim repertoarom. Naravno, ako vam predloži nešto na što ne želite pristati, lijepo mu objasnite, te pokušajte zajedno naći kompromis.

M.P.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo