Psiha

Psiha

Nova istraživanja dokazuju pozitivan utjecaj vitamina i minerala

Foto: Shutterstock

Nedavno završena istraživanja bacila su novo svjetlo na ulogu prehrane i načina života u poboljšanju tjelesne forme i očuvanju zdravlja.

Nova istraživanja dokazuju da unos većih količina vitamina i minerala u zdravoj populaciji osigurava značajne korisne učinke u pogledu opskrbe tijela energijom i rada mozga.

Zaključci novih istraživanja prošle su godine predstavljeni na Međunarodnoj konferenciji o prehrani i optimalnom zdravlju za 2015. godinu. Konferencija je bila usredotočena na ulogu prehrane i mikroprehrambenih tvari u očuvanju zdravlja i sprječavanju bolesti. Ugledni znanstvenici pojasnili su da unos većih količina vitamina i minerala bitno poboljšava stvaranje i raspoređivanje energije u tijelu. Prof. Kennedy, koji je u istraživanju proučavao učinke svakodnevnog uzimanja dodatka prehrani Supradyn®, dokazao je opće poboljšanje proizvodnje i raspoređivanja energije u tijelu.

Nedostatak vitamina i minerala može dovesti do nedostatka energije i općeg osjećaja umora. To se posebno odražava tijekom  napornih životnih razdoblja te u vrijeme intenzivnog stresa. Ovo važno istraživanje dokazuje vezu između uzimanja dodatka prehrani Supradyn® i bolje proizvodnje odnosno raspoređivanja energije u tijelu te predstavlja moguće rješenje za sve one koji se u današnjem zahtjevnom tempu života stalno osjećaju umorni i bez energije. Vodeći znanstvenici naglašavaju bitnu ulogu mikroprehrambenih tvari u osiguravanju pravilnog rada imunološkog sustava, naše obrane od uzročnika bolesti.

Supradyn®, vodeći multivitaminski pripravak u Europi, nedavno je proširio svoju paletu proizvoda novim multivitaminskim pripravkom za djecu. Supradyn® Kids namijenjen je djeci od 4. do 12. godine i proizvodi se u obliku omiljenih gumenih medvjedića.  Supradyn® Kids sadržava vitamin A, D, E, C, nijacin, biotin, vitamin B12 i B6 te folnu kiselinu. Vitamin D potreban je za normalan rast i razvoj kostiju djece, a vitamin A igra ulogu u zaštiti vida. Vitamini B6 i B12 doprinose djelovanju živčanog sustava. Preporučena dnevna doza iznosi 1 gumeni medvjedić na dan. Supradyn® Kids ne sadržava gluten.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo