Ako se osjećate ovako - previše radite! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ako se osjećate ovako – previše radite!

Foto: Shutterstock

Ako mislite da se vaš život vrti samo oko posla i poslovnih obaveza, niste sami!

Broj sati koje provodite na poslu nije jedini odlučujući faktor koji vodi do izgaranja. U pitanju može biti i činjenica koliko vremena provodite u automobilu na putu do posla, ostale obaveze, radno okruženje, osjećaj da vas se cijeni te zadovoljstvo radnim mjestom.

Gubitak ili dobitak na tjelesnoj težini, nesanica, depresivno raspoloženje i nemogućnost uživanja u običnim stvarima govori o depresivnom razvoju i treba reagirati traženjem pomoći. Slično kao što treba shvatiti ozbiljno tjelesne simptome koji možda govore o razvoju nekog tjelesnog poremećaja.

Znate li koja je vaša idealna tjelesna težina?

U nastavku donosimo nekoliko situacija koje otkrivaju preopterećenost poslom;

Alkohol vam donosi opuštanje

Ako radite više od 40 sati tjedno veće su šanse da ćete konzumirati veće količine alkohola kako bi se opustili i zaboravili na radni dan, a ta navika može negativno utjecati na zdravlje na više načina. Možete se opustiti u periodu kada putujete kući s posla.

Vaša produktivnost pada

Ako ste povećali broj radnih sati a nikakav napredak se ne primjećuje – vjerojatno vas baš ti dodatni sati previše iscrpljuju. Sva istraživanja ukazuju na to da se dužim boravkom na poslu smanjuje produktivnost radnika.

Želite biti uspješniji na poslu? Sanjarite…

Patite zbog manjka sna i umora tijekom dana

Formula je jasna – što više spavate to ćete biti odmorniji. Neko vrijeme možete tako funkcionirati ali u konačnici manjak sna može rezultirati i razvojem kroničnih bolesti poput dijabetesa i srčanih oboljenja.

Srce pod pritiskom

Možda to niste znali ali stres može uzrokovati otpuštanje hormona kortizola koji pada “teško” vašem srcu. Ako ste često pod stresom, povećane su šanse za infarkt, bolest krvnih žila i dijabetes.

Odnosi pate

Čak i da imate vremena za ljubavnu vezu, stres, umor i depresija koju proživljavate zbog posla može utjecati na i na raspoloženje prema partneru pa tako možete privremeno izgubiti želju za seksualnim odnosima i druženjem. Pokušajte odrediti prioritete i držite se zadanog “rasporeda”.

4 skrivena razloga zašto vaš muškarac ne želi voditi ljubav s vama   

A. A:

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo