Čitatelj iskreno: Kako se nositi s nevjerom supruge? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Čitatelj iskreno: Kako se nositi s nevjerom supruge?

Donosimo vam pitanje čitatelja koji se bori s raznim osjećajima nakon što ga je supruga prevarila. Odgovara psihologinja Kristina Bačkonja

Pitanje čitateljice:

Poštovani, oženjen sam i imam dvoje djece, ali sam saznao da mi je žena spavala s drugim. Kada smo došli do te teme, razgovarali smo i sama je rekla da je pogriješila i da joj je žao. Od tada sam jako nervozan i ne mogu normalno spavati, izgubio sam jedan dio kose na glavi i nešto na bradi. Počeo sam piti normabel da makar pokušam zaboraviti što je učinila, ali ne pomaže. Ne želim sa rastaviti jer volim i nju i djecu, ali kada spavamo skupa uvijek mi je u glavi on i kako ona razmišlja o njemu dok vodimo ljubav. Razgovarao sam i s prijateljem da se olakšam, ali ni to ne pomaže. Molim vas ako mi možete reći savjet kako da to pokušam riješiti. 

Odgovor psihologa:

Poštovani čitatelju, prevara voljene osobe može u nama prilično uzdrmati povjerenje koje smo gradili niz godina, poljuljati nam određena uvjerenja i vrijednosti. Stoga su Vaši osjećaji posve razumljivi i zaista suosjećam s Vama. Kako se nije lako nositi s bujicom emocija koja Vam se trenutno zbiva, moj savjet je da potražite pomoć stručnjaka. Moja preporuka je – ukoliko je Vaša supruga voljna – da se obratite bračnom psihoterapeutu i zajedno sa suprugom i stručnom osobom koja će Vas voditi poradite na svemu što Vas muči. Smatram da će Vam se s vremenom i uz podršku stručnjaka stvari iskristalizirati. Hoćete li moći nastaviti dalje sa suprugom ili ne – odgovor je koji možete samo Vi dati. A u nalaženju tog odgovora sigurno će Vam pomoći stručnjak.
 

A. A.

Foto: Shutterstock
 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo