Psiha

Psiha

Čudesna mjesta za odmor

Mjesto za duševni odmor može biti otok, građevina, grad ili pak vidikovac koji vam se obraća na jeziku koji do sada niste čuli. Ono u vama otvara prostranstvo za koje niste bili ni svjesni da postoji.

Ako već pri prvom posjetu određenom mjestu, gradu ili zemlji imate osjećaj kao da ste došli kući, znajte da ste upravo pronašli svoje srodno mjesto. Tako američki pisac Jeffrey Paine kaže da je mjesto za duševni odmor ili sveto mjesto “osjećaj povezanosti između unutarnjeg i vanjskog krajolika. Osjećaj koji raznježuje srce i dušu.” Stručnjaci tvrde da Zemljina energija tj. stvari poput magnetske raznolikosti i ionizacije, stvaraju nevidljiv smisao sklada i pozitivne energije. To stvara osjećaj strahopoštovanja koji je obično nadahnut prirodnom ljepotom. Dobar primjer su slapovi Niagare.

Sjećanja naših predaka
Američki romanopisac, Richard Ford, dobitnik Pulitzerove nagrade rodio se i rastao u gradiću Jacksonu, u državi Mississippi. Iako ga je ženin posao urbanistice odveo u mnoge gradove, kada se preselio u New Orleans, Ford je doživio “trenutačno prepoznavanje”. Iako danas živi u državi Maine, Ford smatra New Orleans svojim domom.

Ako vam se dogodi da vas neko mjesto snažno privlači, raspitajte se jesu li možda vaši preci hodočastili dotičnim dijelovima kugle zemaljske. Znanstvenici ukazuju na to da naši geni možda imaju sposobnost prijenosa sjećanjima od naših predaka. Bez obzira na razlog, ponekad nas određena mjesta neopisivo privlače te osjećamo povezanost koju ne možemo opisati riječima.

molitvaSvatko ima svoju definiciju
Mjesto za duševni odmor ne možemo definirati samo kao sveto mjesto. Njegovo značenje može biti vjersko, duhovno, inspirirajuće ili jednostavno umirujuće. Ono što definira mjesto za duševni odmor je osobnost, individualnost koju posjeduje i svatko od nas. Privlačnost svakog pojedinog mjesta je jedinstvena poput privlačnosti između dviju osoba. Kemija koja teče, nevidljiva je i misteriozna.

I poput ljubavi, moguće je pronaći više srodnih mjesta. I dok će jedno mjesto potaknuti vašu želju da svirate gitaru, drugo će vam osigurati unutarnji mir. Tako ljudi spominju stara groblja, 250 godina staro drvo, razna gorja, seljačko gospodarstvo te vjerske zgrade i znamenitosti.

Najbolja stvar kod srodnih mjesta je to što spadaju u neočekivana i dobrodošla otkrića.

Neka vaše srce i vaš um budu otvoreni pa ćete i vi otkriti svoje mjesto za duševni odmor.

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo