Psiha

Psiha

Iskoristite vikend, napunite se energijom za nove radne zadatke.

Subota i nedjelja. Dva kratka dana koja bismo trebali iskoristiti za opuštanje i pripremu za novi radni tjedan. Kako to postići?

Ne nosite posao doma

Vikendi služe za “isključivanje”. Isplanirajte ga tako da imate što više vremena za sebe uz što manje ometanja. Što se tiče posla, obavite sve tijekom tjedna kako se ne bi dogodilo da neke zaostatke morate ostaviti za vikend. Kolegama i šefovima jasno dajte do znanja svojim radom da vam je potreban vikend bez ometanja kako biste skupili snage za nove radne zadatke.

Naučite reći “ne”

Ako se dogodi da dobijete zadatak u zadnji tren, prije nego ga prihvatite razmislite jeste li vi jedina osoba koja ga može obaviti? Prije nego što pristanete, analizirajte kako se osjećate u vezi toga. Osjećate li stres i napetost, pravi je trenutak da kažete Ne. Zamolite kolegu da preuzme zadatak ili jednostavno recite da nemate vremena.

Izađite iz kuće

Izlazak na svjež zrak je pravi lijek za dušu i tijelo. Vrijeme koje provedete na suncu aktivira proizvodnju vitamina D u organizmu, koji pomaže u borbi protiv nekih ozbiljnijih bolesti ali će vas i riješiti stresa. Odaberite aktivnost koju volite i provedite to vrijeme kvalitetno se družeći s članovima obitelji ili- sami sa sobom!

Ukoliko imate veliku obitelj, zamolite roditelje da pričuvaju djecu i posvetite se partneru. Ne razgovarajte o poslu i djeci, razgovarajte o vama. Ovo vrijeme s partnerom će vam također dati energije za cijeli tjedan .

Ne zaboravite se smijati! Smijeh vas rješava stresa, omogućava veću spontanost i smanjenje agresivnosti. Osim što nam pomaže da smanjimo stres, također nam omogućava smanjenje osjećaja izoliranosti. Smijeh je jedan od najboljih lijekova za smanjenje utjecaja depresija.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo