Psiha

Psiha

Ovi znakovi otkrivaju da osoba s kojom razgovarate sigurno laže

Shutterstock

Na žalost kada netko laže ne naraste mu nos, pa nam ostaju samo verbalni i neverbalni znaci za prepoznavanje laži.

Boja glasa se mijenja

Kako biste prepoznali da netko mijenja način govora, prvo morate znati kako se izražava kada nije pod pritiskom. Ako osoba na pitanja odgovara brzo i žustro, onda ćete prepoznati da laže kada o istoj temi priča usporeno, zastajkuje i nije više tako siguran ili ipak objašnjava mirnim tonom koji u trenutku postaje agresivan.

8 stvari koje osjetljivi ljudi rade drugačije

Osoba koja laže izbjegava izgovarati “ja”

Neka istraživanja pokazuju da osobe koje lažu ili pokušavaju prikriti istinu često izbjegavaju zamjenicu “ja“ u razgovoru. Umjesto toga o sebi govore u trećem licu kako bi se što više distancirali od laži.

Ima spreman odgovor na svako pitanje

Pitajte susjeda što je radio prošli tjedan i vjerojatno će zastati kako bi se prisjetio. Osoba koja laže nikada nema pauzu između pitanja i odgovara već odmah ima smišljenu ispriku.

Osoba se ne može smiriti

Ako netko obavlja konstantne fizičke radnje bez posebnog smisla, na primjer brisanje prašine sa stola ispred nje, moguće da laže. Krivnja i napetost čine ljude nervoznima. Ovo se posebno odnosi ako netko laže partnera, tada neće biti u stanju sjediti mirno.

Panični napadi su u porastu, ali i dalje nemamo dovoljno razumijevanja za ovaj problem

Osoba se kune u istinitost onoga što govori

Kako bi nas uvjerili da je ono što kažu istina, lažovi često koriste fraze poput “kunem se da nisam ja“ ili “kunem se da ti nisi u pravu”. Ove izjave često mogu uključivati roditelje i Boga, to ne znači da morate vjerovati jer kako bi opravdao i zaštitio sebe, lažov je spreman na sve.

A. A.

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo