Psiha

Psiha

Terapija glazbom sve popularnija

Tko se nije upoznao sa neugodnim osjećajem melankolije, depresije i apatije? Mnogi preferiraju liječenje lijekovima ili vitaminima, a nekima je najbolja terapija sauna za dvoje. Ali jako malo ljudi zna da klasična glazba može pobijediti ove nevolje.

Liječenje glazbom se prakticira već dugo, danas je posebno zanimljivo područje u tradicionalnoj medicini, na žalost još uvijek nedovoljno istraženo.Terapeutski učinak zvukova na ljudsko tijelo bazira se na različitim frekvencijama vibracije zvuka. S obzirom da postoji veliki broj različitih zvukova, terapija glazbom je podijeljena u specijalizirane kategorije.

Klasična glazba kao lijek

Liječnici kažu da je klasična glazba ekvivalent sauni. Slušanje te vrste glazbe smiruje srce, pomaže olakšati stanje depresije i melankolije, hrani imunitet i poboljšava cjelokupni rad organizma.

  • Studije napravljene od strane specijalista dale su nevjerojatne rezultate. Glazba Ludwig van Beethovena pomaže pri smirivanju stresa, melankolije, apatije i sličnih stanja. Glazba ovog genija regulira otkucaje srca, utječe na dobrobit pluća i bronha te poboljšava imunitet. Drugi dio poznate pete simfonije doktori nazivaju “glazba za zdravlje” te savjetuju slušanje iste osobama koje pate od povišenog krvnog tlaka.
  • Mozartova prva simfonija smatra se i remek djelom kad je zdravlje u pitanju. Opušta stres, stimulira aktivnosti mozga i povećava intelektualne sposobnosti.
  • Glazba talijanskog kompozitora Vivaldia, kao i Handla, najčešće se primjenjuje pri liječenju agresije.

Iako klasična glazba prevladava u liječenju, po najnovijim istraživanjima u obzir dolazi bilo koja mirna glazba po vašem ukusu.

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo