Velike uši, plave oči, usko lice - što dijelovi tijela govore o vašoj osobnosti - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Velike uši, plave oči, usko lice – što dijelovi tijela govore o vašoj osobnosti

Shutterstock

Jeste li znali da dijelovi našeg tijela mogu otkriti puno o nama?

Ako razmislite malo bolje, svakodnevno igramo razne uloge i nosimo maske kako bi se bolje uklopili u društvo i bili prihvaćeni. Ali ako neke stvari želite o osobi saznati bez da pratite njegovo ponašanje, provedene su istraživanja koja dokazuju kako i naše lice, kosa i oči mogu otkriti naše prave emocije. 

Što otkriva kosa: Boja vaše kose je važan faktor vaše osobnosti. Prema nekim istraživanjima, osobe koje imaju plavu kosu su pune samopouzdanja, a ista istraživanja govore da je boja kose povezana s inteligencijom.

Što otkriva lice: Osobe kojima izraz lica pokazuje kako se osjećaju trebali bi jako pripaziti i naučiti kontrolirati svoje emocije jer je njih lako “pročitati”. Osobe koje imaju usko lice su često oni kojima poklanjamo naše povjerenje jer se uz njih osjećamo opušteno. Smatra se da okruglo lice imaju lažljivci.

Kako se pravilno sagnuti, voziti automobil ili sjediti? Ovo su najbolji savjeti za očuvanje zdravlja kralježnice

Što otkrivaju oči: Plavooki ljudi navodno nisu fizički i psihički jake osobe jer ta boja otkriva velike emotivce koji su često u konfliktu sami sa sobom. 

Što otkrivaju uši: Stručnjaci kažu kako postoji više od 50 različitih oblika ušiju. U slučaju da je gornji dio uha veći od donjeg, osoba je prilično inteligentna. Ako su uši ravne, radi se o kreativnoj osobi. Izbočene uši pokazuju kako je osoba željna pažnje.

Hodate brzo, polako ili na prstima? 7 stvari koje način hoda može otkriti o vašem zdravlju

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo