Halo, doktore!

Vi pitate, naši liječnici odgovaraju

info

Prijavite se u svoj račun kako bi mogli postavljati pitanja liječnicima. Nemate korisnički račun? Učlani se.

Postavite pitanje

P: Smetnje su uvijek osobne, a izrazi kao što su anksioznost ili depresivnost služe kao opće oznake da se lakše sporazumijevamo

Objavljeno 20.06.2018.

Psihološki problemi

Cijenjeni stručnjaci veliki pozdrav za sve Vas, postavljena mi je dijagnoza mijesana anksioznost i depresivni poremecaj i anksiozni poremecaj ličnosti. Prvo sam pio escitalopram koji je malo pomogao a onda sam dobio trazodon koji je jos vise pomogao ali sada sto se tiče depresije kao da je i on izgubio dejstvo. Sto se tiče anksioznosti ona je gotovo potpuno izliječena i iskorijenjena ali depresija mi pravi velike probleme zbog čega mi se jos nije vratilo to seksualno uzbuđenje iako je seksualna želja odlična cak i pri ovoj terapiji. Ja sam rekao doktorice da sam i dalje neraspoložen, pospan u toku dana cesto izgubim snagu i energiju, imam ko neke blage vrtoglavice, nemam interesa nista da radim, cesto sam zamisljen i ne mogu da uzivam, nema u meni tog nekog zadovoljstva i radosti. Kako je moguće da je anksioznost gotovo skroz nestala a depresija mi i dalje pravi velike probleme. Hvala i srdačan pozdrav.

Smetnje su uvijek osobne, a izrazi kao što su anksioznost ili depresivnost služe kao opće oznake da se lakše sporazumijevamo. Tako i liječenje ima neku osobnu dinamiku i ne može se predvidjeti tko će kako reagirati na lijekove niti koliko treba vremena za poboljšanje. Važno je da se vi trudite pomoći si, ako možete i psihoterapijski, a ne preko informiranja ili provjeravanja koje – ako nadomješta povjerenje – nije korisno.