Besplatan preventivni pregled madeža sutra na Bundeku od 10 do 17 sati

Dermatoskopija, pregled madeža

Grad Zagreb i ove godine organizira za građanstvo najposjećeniju javnozdravstvenu akciju besplatnih preventivnih pregleda madeža (bez uputnice i prethodne najave) pod nazivom “Djeluj sada!”.

Ovogodišnja javnozdravstvena akcija besplatnih preventivnih pregleda madeža održat će se u SRC Bundek (jugozapadna strana, nasuprot Centra Bundek), sutra, 4. lipnja 2022. godine u vremenu od 10 do 17 sati.

20 liječnika specijalista pregledavat će građane, a za najmlađe će biti organizirane edukativne radionice.

Na javnozdravstvenoj akciji građani će se sa stručnjacima savjetovati kako sigurno boraviti na suncu i informirati se o važnosti odlazaka na redovite preglede kože zbog opasnosti od nastanka raka kože. Također, u sklopu akcije „Djeluj sada!“ Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb će prezentirati kako pružiti pomoć i kardiopulmonalnu reanimaciju osobi koja je bez svijesti i koja ne diše te će tako svi zainteresirani moći naučiti kako pomoći unesrećenoj osobi.

Na uzorku od oko 1 000 Zagrepčana otkrije se 140 zloćudnih tumora kože od čega se postavi sumnja na oko 20 melanoma te oko 120 ostalih zloćudnih tumora kože.

Građani kod kojih postoji sumnja na zloćudne tumore kože odmah se upućuju na daljnju obradu i liječenje, s naznakom žurnosti za one kod kojih je postavljena sumnja na melanom.

Kako vam dermatoskopija može spasiti život i kada obavezno na pregled?

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!