Novosti

Počeo 12. Tjedan mozga!

Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11. do 17. ožujka 2013. godine, dvanaesti put u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga.

kOrganizatori su za ovogodišnji Tjedan mozga i ove godine izabrali nove, zanimljive teme s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga. Ove godine bit će posebno obrađene sljedeće teme:

1. Promijenjena stanja svijesti
2. Neurobiologija ovisnosti
3. Mozak i pokret

“Svih ovih godina cilj nam je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Pokušat ćemo obraditi teme interdisciplinarno i integrirano, od molekularne do sistemske razine, od organizacije mozga do socijalnih interakcija. Projekti upoznavanja javnosti obuhvaćaju sve uzraste i razine školske spreme, od rane školske dobi do sveučilišta”, poručuju organizatori manifestacije.

Predavanja će, osim u Zagrebu, biti održana i u Osijeku, Karlovcu, Poreču, Rijeci, Splitu, Zadru i Zaboku. Opširnije informacije o rasporedu događanja potražite na internetskoj stranici Hrvatskog instituta za istraživanje mozga.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo