Novosti

SLT – laser koji pomaže boljoj regulaciji očnog tlaka

Kontrola i regulacija očnoga tlaka važan je korak u borbi protiv glaukoma – tihog ubojice vida.

SLT – selektivna laserska trabekuloplastika je najnovija metoda regulacije povišenog očnog tlaka. Klinički je dokazana sigurna i efikasna metoda koja se izvodi ambulantno.

undefinedSLT laserskom zrakom u očnom kutu formira rupicu u tkivu, što rezultira boljim protokom očne vodice i smanjenjem očnog tlaka.

Kandidati su svi pacijenti s glaukomom otvorenog kuta koji kapaju više kapljica ili imaju nuspojave kao što su crvenilo, alergije, suhoća i slično te pacijenti s novootkrivenim glaukomom.

Laser se može koristiti kao dodatna terapija antiglaukomatološkim lijekovima ili kao samostalna terapija. Učinkovito smanjuje očni tlak čak za 30-tak posto.Trajnost dobivenog rezultata je između jedne i pet godina, a s vremenom se učinak smanjuje. Tada se zahvat može ponoviti. Nuspojave su rijetke i mogu obuhvaćati prolazno povišenje očnog tlaka i zamućenje vida koje prolazi unutar nekoliko dana.

Povišeni očni tlak može se regulirati SLT laserom u Poliklinici Bilić Vision rezervacijom termina na telefon 01 4678 444 ili putem web stranice www.bilicvision.hr.

Ordinacija.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo