Tajna čuvanja avokada je u koštici

avokado

Iako nije toliko popularna namirnica u našim krajevima, avokado možete pronaći u većini trgovina bez imalo muke. Avokado nije jeftin niti može dugo stajati u hladnjaku. Donosimo vam nekoliko savjeta kako sačuvati avokado.

Uobičajen je savjet ostaviti košticu u polovici avokada koju želite upotrijebiti kasnije. Zamka je u tome što samo dio koji je vezan za košticu ostaje svjež, dok ostatak mesa brzo propada. Stvar je jednostavna - koštica blokira kontakt mesa i zraka.

Iako će prepolovljeni avokado uvijek propasti, metode koje donosimo mogu usporiti propadanje.

1. Metoda s lukom

Grubo isijecite komade crvenog luka i stavite ga na tanjur. Na to stavite polovicu avokada (dio bez kore neka bude okrenut prema vrhu). Ova metoda će navodno sačuvati avokado od propadanja.

2. Metoda s maslinovim uljem

Premažite odrezanu polovicu avokada maslinovim uljem. Ulje će spriječiti ditrektan kontakt avokada i zraka, sprječavajući oksidaciju. Nakon što ste to učinili spremite avokado u zatvorenu posudu u hladnjak.

3. Metoda limunovim sokom

Postupak je isti kao s uljem, premažite meso avokada limunovim sokom - kiselina će dramatično usporiti proces truljenja. Spremite avokadu u hladnjak u poklopljenoj posudi.

A. A.

 Prati nas na Viber Public Chatu!