Hrana i recepti

Hrana i recepti

Topla voda s limunom

Nije vam još palo na pamet zagrijati vodu i dodati limunov sok? Saznali smo nekoliko dobrobiti ovog napitka za vaše zdravlje.

1. Poboljšava vaš imunološki sustav: Vitamin C je glavni sastojak limuna, a on je odličan protiv prehlade. Stimulira rad mozga uz pomoć kalcija koji također kontrolira krvni tlak.

2. Odličan napitak za dijete: Prepun vlakana, pomaže kod osjećaja gladi. Pijte vodu s limunom i biti ćete mršavi!

3. Ostavlja kožu zdravom: Vitamin C doprinosi smanjenju bora i svih nepravilnosti na koži. Koža će biti lijepa jer uz pomoć limuna izbacujete toksine iz tijela.

4. Za dobar dah i zdrave zube: Ovaj napitak će vam osvježiti dah i olakšati bol zuba ukoliko vas muči.

5. Za bolju probavu: Ako natašte popijete vodu i limun, stimulirat ćete probavni sustav jer ćete poboljšati sposobnost tijela da apsorbira hranjive tvari. Loša apsorpcija hranjivih tvari uzrokuje pojavu gladi, čak i kad za to nema stvarne potrebe.

6. Uravnotežuje pH tijela: Limun je izuzetno lužnata hrana. Istina, sami po sebi su kiseli, no u unutrašnjosti našeg tijela su lužnati (limunska kiselina ne stvara kiselost kada je probavljena). A blago lužnato tijelo je zdravo tijelo.

Preporučen omjer je sok od pol limuna i šalica tople vode. Ako napitku dodate malo đumbira i cimeta, imat ćete odličan napitak za zdravlje!

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo