Hrana i recepti

Hrana i recepti

Dijete neslavno završavaju u 15 sati i 23 minute!

Ako ste do sada vjerovali kako su kasnovečernji obroci krivi za propast vaše dijete – znajte da ste cijelo vrijeme živjeli u zabludi. Znanstvenici naime tvrde kako većina dijeta neslavno završava sredinom poslijepodneva tj. oko 15 sati i 23 minute. Tada organizam, tvrde stručnjaci, najviše žudi za hranom.

lPotvrdili su to i rezultati istraživanja u kojem je sudjelovalo 1,250 Britanaca. Studija je pokazala kako je čak 62 posto ispitanika posustalo s dijetom sredinom poslijepodneva, a ne u jutarnjim ili kasnovečernjim satima.

Više od polovice ispitanika je za svoj neuspjeh okrivilo stres, dok se ostatak sudionika istraživanja pravdao dosadom na poslu i konzumiranjem grickalica koje donose kolege.

“Većina ispitanika nam je potvrdila kako od dijete najčešće odustaju tijekom poslijepodneva, tj. između 15:00 i 15:30 sati. Nakon detaljnog proučavanja smo uspjeli otkriti kako većina dijeta neslavno završava točno u 15 sati i 23 minute”, pojašnjava američka nutricionistica Linda O’Byrne.

Kako biste izbjegli spomenuti scenarij, stručnjaci preporučuju početi dan zdravim doručkom, nakon čega treba uslijediti visoko proteinski ručak, poput piletine s povrćem i zdravim masnoćama iz avokada ili oraha.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo