Da, znam, i sasvim mi je jasno da ovo gotovo svaka domaćica ili kuharica s bar malo kulinarskog iskustva zna napraviti.
Jasno mi je i da je ovo čista, reklo bi se, klasika, poznata širom svijeta, ali ja ipak nekako mislim da ovako pripremljen vrhunski teleći odrezak ipak ima pravo biti objavljen na ovom blogu i među svim ovim receptima. Svi ga volimo, posebno mlađi dio moje obitelji, relativno brzo se priprema, i što najvažnije jako, jako je ukusan!
Potrebni sastojci
4 tanka teleća odreska
malo soli, papar
1 jaje
2 žlice mlijeka
5 žlica oštrog brašna
5 žlica krušnih mrvica
3 žlice maslaca ili margarina
limun narezan na kriške
Priprema
1. Odreske kuhinjskim papirom posušite, batićem za meso lagano ih potucite, pa ih posolite i po želji popaprite. U dubljem tanjuru razmutite jaje, dodajte mlijeko i malo posolite. U druga dva tanjura stavite brašno i krušne mrvice. Odreske uvaljajte prvo u oštro brašno, zatim u jaje s mlijekom, pa u mrvice.
2. Zagrijte maslac ili margarin na srednje jakoj vatri, odreske otresite od viška brašna i mrvica, te ih takve panirane pržite sa svake strane po pet do osam minuta, dok lijepo ne porumene. Nakon prženja, stavite ih na tanjur s kuhinjskim papirom, kako bi se ocijedio višak masnoće. Rasporedite ih na tanjure, ukrasite kriškama limuna i poslužite po želji uz zelenu salatu ili pečeni krumpir.
Nada Duhović
Just good food