Čokoladni browniji su neodoljivi u bilo koje doba godine. Učinite ih božićnima tako da dodate cimet, usitnjene orahe, rum, grožđice… U stvari, što god poželite! Kada ih ispečete, čuvajte ih u dobro zatvorenoj posudi kako bi ostali sočni.
Sastojci:
- 100 g margarina
- 400 g čokolade
- četiri jaja
- 140 g šećera
- 150 g oštrog brašna
- jedan decilitar ruma
- dvije jušne žlice cimeta
- dvije šake oraha
Priprema:
1. Čokoladu i margarin otopite na parnoj kupelji.
2. Jaja pjenasto umutite sa šećerom dok ne postanu svilenkasta i volumenom velika. Dodajte brašno u nekoliko navrata i promiješajte ručno.
3. Otopljenu čokoladu dodajte prvoj smjesi i dobro primiješajte. Orahe nasjeckajte u grube komade i dodajte smjesi te također umiješajte rum i cimet.
4. Smjesu ulijte u kalup koji ste zaštitili papirom za pečenje i pecite 25-30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
K. Pužar