Ljetnim radostima nije kraj. Donosimo vam recept za sladoled kojiće sigurno naći poklonike među čokoljupcima.
Za ovaj sladoled vam neće trebati aparat za pravljenje sladoleda i gotov je za tren oka! Recept donosimo s bloga Chef in Training.
Sastojci:
- 240 ml šlaga
- 410 mililitara slatkog kondenziranog mlijeka
- 230 grama omekšalog krem sira
- 60 grama omekšalog maslaca (za prvi dio smjese)
- jedna jušna žlica ekstrakta vanilije
- 15 Oreo keksa
- 60 grama omekšalog maslaca (za drugi dio smjese)
- 240 grama Nutelle
Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte prvih pet sastojaka i miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
2. U blenderu usitnite kekse. Ovako usitnjene kekse pomiješajte s preostalim maslacem dok se sastojci ne sjedine.
3. Koristeći žlicu, grabite kekse i prebacite ih u prvu kremastu smjesu tako da prenesete dio po dio, u kuglama.
4. Nutellu omekšajte i prelijte preko keksa, pazeći da svaki dio dobije “svoju porciju”. Nemojte miješati.
5. Koristeći silikonsku kuhaču četiri puta “orahlite” smjesu bez miješanja (kuhaču spustite sa strane zdjele, smjesu podignite i lagano prebacite prema sredini zdjele – kao da lagano miješate bjelanjke u smjesu za biskvit). Cilj je da se keksi i Nutella jednako rasporede. U suprotnom, ako miješate smjesu, nećete dobiti komadiće keksa i Nutelle nego jednoličnu smjesu.
6. Smjesu prebacite u kalup za kruh, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u škrinji barem dva sata.
Dobar tek!
K.P.
Foto: Chef in Training