Evo zašto više od milijun i pol ljudi obožava recept za ovu pileću juhu - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Evo zašto više od milijun i pol ljudi obožava recept za ovu pileću juhu

Foto: Shutterstock

Ponekad, posebno za vrijeme hladnih dana, tanjur omiljene juhe je sve što nam je potrebno.

„Dobra juha“ ipak nije dovoljno jaka riječ za ovaj recept…

Juha može biti najbrže i najjednostavnije jelo za pripremu, sve što trebate je otvoriti vrećicu i sadržaj preliti vrelom vodom. Ipak, ništa ne može pobijediti okus domaće kuhane juhe, a posebno ako je recept za tu istu juhu pregledalo više od milijun ljudi, a iako je objavljen prije 4 godine, ne prestaje biti popularna. Jasno je da je popularna, ali što kažu kritike? Od oko 80 komentara na stanici, nitko nije dao manju ocjenu od 4.5, što je prilično dobro.

Kako skuhati ovu juhu, objasnili su autori na stranici Taste of Home, a sigurno je da će zadovoljiti vaše potrebe za savršenim domaćim jelom.

Prije nego krenete kuhati, autor nudi nekoliko savjeta – koristite komade pileta s kostima i kožom i popržite na ulju u posudi u kojoj ćete kuhati juhu.  Ono što ostane će biti dobar temelj za juhu. Kožu maknite s piletine prije nego nastavite kuhati. Osim piletine, tu su i drugi sastojci koji je čine tako ukusnom.

Fantastična tjestenina – gotova za tren oka i sa sastojkom kojeg ne očekujete

Potrebni sastojci:

  • 450 g piletine (komadi s kostima)
  • ½ žlice soli
  • ½ žličice papra
  • 1 žlica ulja
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 10 šalica pilećeg temeljca
  • 4 stabljike celera
  • 4 male mrkve
  • 2 lista lovora
  • 1 žličica svježeg timijana
  • Tjestenina – količina po želji
  • 1 žlica limunova soka
  • Malo svježeg peršina

Mislili ste da znate kako se riža podgrijava? Šef kuhinje otkriva u čemu je trik!

Priprema:

Piletinu osušite, posolite i popaprite te u posudu za kuhanje dodate malo ulja i zagrijte ga.

Dodajte piletinu tako da je koža okrenuta prema dolje i pržite 3 minute. Izvadite pile, skinite mu kožu i uzmite 2 žlice umaka koji je ostao, ostalo bacite.

Umaku dodajte nasjeckan luk i pržite nekoliko minuta. Dodajte češnjak i popržite. Dodajte temeljac (ili vodu ako ga nemate), dobro pomiješate i pustite da voda proključa.

Vratite piletinu, dodajte celer, mrkvu, lovor i sve ostale začine te kuhajte još najmanje 30 minuta.

Maknite piletinu iz juhe, dodajte tjesteninu i skuhate ju.

Maknite meso s kostiju i vratite piletinu u juhu.

Dodajte peršin i limunov sok. Ako je potrebno, dodajte još soli.

Dobar tek!

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo