Fino začinjena, neodoljivog mirisa, istovremeno osvježavajuća i krepka. Možete ju jesti hladnu i toplu uz dodatak žlice dobro ohlađenog milerama, par listića svježeg timijana i svježe mljevenog papra.
Sastojci:
- 7-8 mrkvi srednje veličine
- Komadić svježeg đumbira (3×2 cm)
- Žličica kurkume
- Pola žličice korijandra
- Pola žličice soli
- Jedan peperoncin
- Malo limunovog soka
- Mileram
- Svježi timijan
- Svježe mljeveni papar
- Litra vode
Priprema:
1. Mrkve i đumbir oguliti, ubaciti ih u hladnu vodu i staviti na srednje jaku vatru da se kuha. Kuhati pola sata do 45 minuta.
2. Kad je mrkva kuhana sve dobro izmiksati štapnim mikserom, vratiti na laganu vatru i dodati sve začine. Slobodno dodajte manje/više soli, kurkume, korijandra, sve ovisno o vašem ukusu.
3. Pred sam kraj dodati malo limunovog soka, sve dobro promiješati i poslužiti s mileramom, timijanom i malo svježe mljevenim paprom.
Ana Surać
Steamy,
creamy…