Sezona je šljiva. Uz svima dobro znane i omiljene okruglice sa šljivama od krumpirovog tijesta, iskušajte i ove, kukuruzne okruglice sa šljivama.
Sastojci:
(za otprilike 16 okruglica)
Tijesto:
- 1 l mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g oštrog brašna
- 150 g kukuruznog brašna
- 1 žlica šećera
- malo soli
- 2-3 jaja
Nadjev:
- 16 komada zrelih očišćenih šljiva bistrica
- 2 vanilin šećera
- žlica cimeta
Za posluživanje:
- 100 g maslaca
- krušne mrvice
- žele od šljiva
Priprema:
Otopite maslac u mlijeku zajedno sa solju i šećerom, pa kad zavrije, maknite s vatre i umiješajte mješavinu brašna. Ostavite da se ohladi, prebacite u multipraktik, pa dobro izradite dodajući jedno po jedno jaje. Prstima namočenim u brašno čupkajte tijesto, formirajući rukama okruglice u koje utisnite po jednu šljivu u koju ste prethodno stavili pola čajne žličice mješavine vanilin šećera i cimeta.
Okruglice kuhajte u manjim količinama u kipućoj vodi, još minutu dvije nakon što isplivaju na površinu.
Prepecite ili samo prelijte krušnim mrvicama preprženim na maslacu.
Po želji poslužite uz žele od šljiva.
Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen