Iskoristite pravu proljetnu poslasticu i razveselite ukućanice slasnim čokoladnim muffinima s jagodama.
Trebat će vam doslovce pet minuta da ih napravite, a ovi će sočni muffini upravo i za toliko nestati!
Sastojci:
- 300 grama jagoda
- 300 grama brašna
- dvije žličice praška za pecivo
- žličica mljevenog cimeta
- 80 grama smeđeg šećera
- 100 ml ulja
- 250 ml jogurta (0,9% mm)
- jedno jaje
- 100 grama tamne čokolade
Priprema:
1. Jagode prerežite na četvrtine ili
sitnije ako želite manje komade. Prilikom pečenja one će izgubiti svoj čvrsti
oblik i na rubovima nalikovati na marmeladu, pa je možda bolje da ne pretjerujete sa
usitnjavanjem. Čokoladu također nožem usitnite na komadiće, kao da ih pripremate
za chocolate chip cookies.
2. Brašno prosijte zajedno s cimetom i
praškom za pecivo pa sve dobro promiješajte kako biste izbjegli grudice.
3. Jaje miksajte sa šećerom, dodajte
ulje pa jogurt. Mikser pustite na miru i ručno, laganim pokretima, umiješajte
brašno. Kada se smjesa povezala, dodajte čokoladu i jagode.
4. Smjesu rasporedite u papiriće za
muffine ili kalup (ako koristite limeni kalup, namastite ga i pospite brašnom) i
pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
K. Pužar